Politerno > Україна і світ > Ігри в “кішки-мишки” від коаліції: Рада провалила обидва закони про скасування декларацій для ГО

Ігри в “кішки-мишки” від коаліції: Рада провалила обидва закони про скасування декларацій для ГО

  • 3 Квітня, 2018
  • 1662 Переглядів
  • 0

Верховна Рада відхилила законопроекти 6271 і 6674, якими пропонувалося замінити обов’язкове декларування доходів активістами на подачу ними спеціальних фінансових звітів.

Законопроекти голосувалися пакетом. Парламент не тільки не захотів ухвалювати їх у першому читанні, а й відмовився відправляти на доопрацювання в комітет або авторам.

За прийняття за основу законопроектів №6271 і №6674 проголосували 156 і 157 депутатів при мінімально необхідних 226.

Відтак, зазначив голова Верховної Ради Андрій Парубій, законодавчі ініціативи вважаються відхиленими.

Автором проекту 6271 є голова фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко з групою інших депутатів. Вони пропонували повністю скасувати обов’язок громадських активістів, що протидіють корупції в Україні, декларувати майно.

Законопроект 6674 зареєстрував президент Петро Порошенко. Він теж просив Раду скасувати декларування активістами доходів, але натомість додавав у законодавство вимогу про фінансове звітування громадських організацій.

Зокрема пропонувалося встановити, що громадські об’єднання із загальним річним доходом понад 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб зобов’язані щорічно до 1 квітня оприлюднити на своєму сайті і надати для публікації на офіційному сайті Державної фіскальної служби фінансовий звіт за рік.

Після відхилення даних законопроектів голова парламенту Андрій Парубій повторно запропонував депутатам включити до порядку денного сесії законопроект №8120 (№8120-1) про продовження терміну подачі е-декларацій антикорупціонерами, однак і цього разу Рада відмовилася розглядати його.

Як повідомлялось, представники БПП, Народного фронту, РП Ляшка і “Опоблоку” учора не прийшла на комітет розглядати скасування декларацій для ГО.

Після цього депутат від “Батьківщини” Іван Крулько заявив, що безвізовий режим з ЄС може бути під ударом, якщо не буде виконана вимога щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

Читайте по темі: Влада заганяє громадськість під плінтус, зате на розгляд винесено багато лобістських законопроектів – Тимошенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE