Politerno > Україна і світ > Суд заборонив державі управляти арештованим майном екс-міністра Клименка

Суд заборонив державі управляти арештованим майном екс-міністра Клименка

  • 3 Квітня, 2018
  • 1409 Переглядів
  • 0

Учора, 2 квітня, Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Нацагентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) управляти арештованим майном міністра часів Януковича Олександра Клименка.

Про це повідомляє у Facebook громадська організація Transparency International Ukraine.

За її даними, зокрема, агентству заборонено управляти та продавати елітні квартири в Києві та Одесі, 20 машиномісць, нежитлові приміщення у ТРЦ “Гуллівер” та низку елітних транспортних засобів, що належать екс-міністру та його оточенню, яких наразі звинувачують у створенні злочинної організації, привласненні та розтраті майна, службовому підробленні та фіктивному підприємництві.

Водночас майно залишається у віданні агентства.

У своєму рішенні суд посилався “на свій досвід та нормативну практику”.

Саме агентство на своїй facebook-сторінці підтвердило, що Окружний адмінсуд дійсно заборонив АРМА управляти майном, переданим Головною військовою прокуратурою у рамках кримінального провадження. Але ім’я власника відомство не називає.

На прохання УП підтвердити інформацію TI про Клименка, у прес-службі АРМА заявили, що не можуть розголошувати такі дані через таємницю слідства.

У повідомленні агентства вказується, що 4 квітня його голова Антон Янчук проведе з цього приводу брифінг, участь в якому також візьмуть голова організація Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин та голова Громадської ради при АРМА Гліб Канєвський.

Як повідомлялось, кримінальні справи, відкриті проти Луцького і Клименка, неправомірно закриваються правоохоронцями.

На початку листопада 2017 року п’ять легкових автомобілів орієнтовною вартістю близько 7 млн грн, заарештовані у рамках розслідування “справи Клименка” на підставі судових рішень, передані до управління Нацагентства з ініціативи Головної військової прокуратур. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, в свою чергу, передало автомобілі держпідприємству “СЕТАМ” для продажу на аукціоні.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE