Politerno > Україна і світ > “У спецпідрозділах чесних хлопців більше, ніж у натовпі “патріотів” в масках під Радою”, – Аваков про “екс-беркутівців” в поліції

“У спецпідрозділах чесних хлопців більше, ніж у натовпі “патріотів” в масках під Радою”, – Аваков про “екс-беркутівців” в поліції

  • 4 Квітня, 2018
  • 1301 Переглядів
  • 0

Кількість старих спецпризначенців у структурі нинішніх спецпідрозділів нацполіції на цей момент складає трохи менше 30%.

Про це розповів глава МВС Арсен Аваков в інтерв’ю виданню LIGA.net.

“Об’єктивні дані – конкретні цифри – говорять про те, що кількість старих спецназівців (2013  року) в структурі нинішнього спецназу поліції сьогодні становить трохи менше 30%”, – сказав міністр.

“Це або колишній “Беркут”, або інші спецпідрозділи. Пропонуєте розстріляти? Всіх під загальну кон’юнктурну лінійку засудження?”, – парирував питання журналіста Аваков.

“Люди всі дуже різні – і в складі спецпідрозділів чесних хлопців і патріотів більше, ніж у черговому натовпі крикливих “патріотів” із масками на політичних демонстраціях під Радою”, – стверджує глава МВС.

За словами Авакова, “будь-яка реформа в суспільстві – це важкий шлях”.

“Швидко його не пройти. Це стосується, головним чином, кадрів. Як ми переконалися, завезти в достатній кількості марсіан або іноземців, щоб враз вирішити наші проблеми, не вдається. І ось ми працюємо з нашим суспільством: беремо людей, готуємо, навчаємо і даємо їм шанс справлятися, розвиватися, адекватно реагуючи на помилки”, – говорить глава МВС.

За словами Авакова, поточна кадрова філософія змін до поліції – баланс молодих поліцейських, які набувають досвіду, і поліцейських досвідчених, які володіють реальним багажем розслідувань і припинення злочинів.

“Результат роботи поліції – набагато важливіше, ніж те, як це виглядає в очах критиканів. Тому нам неприємні безпідставні наскоки на нашу мінливу структуру – але ми готуємо поліцейських, а не маніжних панночок, потерпимо. Робимо те, що повинні”, – стверджує глава МВС.

За його словами, реформа поліції закінчиться, коли закінчиться реформа суспільства.

Як повідомлялось, 11 березня активісти влаштували автопробіг до помешкання Авакова.

Раніше, із вимогами імпічменту президенту Порошенку, звільнення очільника МВС Авакова та відповідальності для усіх причетних до розгону та побиття людей під Верховною радою 3 березня прийшли на сесію облради 13 березня громадські організації учасників АТО та волонтерів. Рада підтримала усі 4 звернення громадськості.

24 березня Рахівська міська рада також прийняла резонансне рішення на черговій сесії. За те, щоб звернутися до Верховної Ради України з вимогою відставки Арсена Авакова, Юрія Луценка та імпічменту Петра Порошенка проголосувало 17 з 26 депутатів Рахівської міськради.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE