Politerno > Україна і світ > Розенблат і Поляков знали про законопроекти, внесені за підробленими підписами – НАБУ

Розенблат і Поляков знали про законопроекти, внесені за підробленими підписами – НАБУ

  • 12 Квітня, 2018
  • 1518 Переглядів
  • 0

Слідство у справі проти нардепів Борислава Розенблата і Максима Полякова стверджує, що вони не підписували законопроекти, які фігурують у підозрі, але знали про їх внесення.

Про це в НАБУ повідомили у відповідь на запит УП.

Йдеться про проекти законів №5436 і №5437, які пропонують зміни до Податкового та Митного кодексів і за лобіювання яких, за версією слідства, депутати одержали неправомірну вигоду.

“Проведеною почеркознавчою експертизою отриманих документів встановлено, що окремі підписи від імені вказаних у запиті народних депутатів України, які містяться на них, виконані не самими народними депутатами, а іншими особами”, – зазначили у відомстві.

Водночас, слідство стверджує, що депутати знали про внесення на розгляд Верховної Ради законопроектів від їх імені.

Крім того, НАБУ зазначає, що Розенблат та Поляков “особисто вчинили ряд дій, спрямованих на забезпечення їх погодження та розгляду”.

“Дані обставини підтверджуються достатнім обсягом належних і допустимих доказів, зібраних у матеріалах кримінального провадження, які дають обґрунтовані підстави для підозри, а в подальшому і обвинувачення у вчиненні злочинів”, – наголосили в Бюро.

У відомстві додали, що детективи вилучили проекти законів, листи, подання, порівняльні таблиці, пояснювальні записки тощо.

Раніше Розенблат і його адвокат заявляли, що згідно з результатами експертизи, законопроекти, які зареєстровані у ВР за підписом депутатів Розенблата і Полякова та фігурують у справі проти них, сфальсифіковані.

Розенблат тоді стверджував, що про реєстрацію проектів дізнався вже після відкриття справи.

Як відомо, Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ “Укртехдобич” спецдозволів на користування надрами.

Слідчі мають аудіо- та відеозаписи, на яких Розенблат спілкується з учасниками схеми. На кількох ідеться про підписання законопроектів №5436 і №5437, які пропонують зміни до Податкового та Митного кодексів щодо оподаткування видобутку бурштину та звільнення від податків осіб, які ввозять в Україну обладнання для промислового видобутку бурштину.

Антикорупційні органи заявили, що Борислав Розенблат і депутат від “Народного фронту” Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні. Тепер їм інкримінують лише отримання хабара.

Спецоперацію щодо Розенблата й Полякова антикорупційні правоохоронні органи провели за участю агента НАБУ на прізвисько “Катерина”.

19 жовтня детективи НАБУ зняли Розенблата з літака до Німеччини, але потім відпустили. Тоді в нього вилучили прикраси. У деяких ЗМІ написали, що то були діаманти.

Читайте також: Хабарі для Полякова і Розенблата брали офіцери Управління держохорони

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE