Politerno > Україна і світ > Розенблат позивається до Порошенка і Ситника

Розенблат позивається до Порошенка і Ситника

  • 15 Травня, 2019
  • 1226 Переглядів
  • Comments Off

Нардепу Борислав Розенблат позивається до президента Петра Порошенка і директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це повідомляє Окружний адміністративний суд Києва, в якому нардеп хоче судитись із посадовцями.

Розенблат просить встановити, що у президента немає повноважень призначати директора НАБУ.

Крім того, народний обранець вважає, що у Ситника відсутні компетенції для виконання обов’язків очільника бюро. Розенблат хоче, щоб суд це підтвердив і визнав протиправними дії Ситника на посаді.

Наразі суд досліджує матеріали позову та вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо , у 2018-му Окружний адмінсуд Києва розглядав справу за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та Служби безпеки щодо залучення ФБР до проведення слідчих дій.

Наприкінці 2018 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії Ситника і нардепа Сергія Лещенка щодо розголошення інформації щодо Пола Манафорта. Цей позов також подавав Розенблат.

Як відомо, агент НАБУ на прізвисько “Катерина” брала участь у спецоперації антикорупційних правоохоронних органів щодо народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Як результат, нардепів звинувачують в тому, що вони вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

Що відбувається з даною справою, наразі не відомо.

У лютому Печерський райсуд Києва визнав народного депутата Борислава Розенблата потерпілим у справі про його затримання детективами НАБУ у “Жулянах” під час спроби політика вилетіти до Німеччини.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE