Politerno > Тернопільщина > Про спритного Яциковського і “ЗЕлені” шляхи у Раду

Про спритного Яциковського і “ЗЕлені” шляхи у Раду

  • 15 Травня, 2019
  • 6288 Переглядів
  • Comments Off

Депутат Тернопільської облради і головний “ляшківець” області Богдан Яциковський попав у немилість керівництва партії.

За даними «Politerno» Олег Ляшко вкрай незадоволений провальними показниками обласної організації РПЛ за результатами президентської кампанії, а тому центральний офіс готує аудит витрачених командою Яциковського коштів. Мова йде про дуже велику суму, адже за інформацією наших джерел, тільки голови ОВК від Ляшка отримували за свою роботу по 1000 $ і це рекорд серед усіх кандидатів. Подейкують, що “чорна каса” Олега Ляшка під президентські вибори була однією з найбільших серед учасників гонки. Можемо лише здогадуватись про ступінь незадоволеності основного фінансиста Радикальної партії. Президентські вибори-2019  – чергове, після “Україна – Вперед!” Наталі Королевської 2012-ого року, провальне фінансове капіталовкладення Рината Ахметова. Як і Опоблок з Вілкулом на чолі. Ну не має донецький олігарх політичного “нюху”, на відміну від свого колеги по цеху – Ігоря Коломойського.

Але Богдану Яциковському потрібно віддати належне за його спритність, або неналежне за безпринципність. За нашою інформацією пан Богдан вже націлився на Верховну Раду. Але не як “радикал”. Нам  стало відомо, що він шукає вихід на команду Зеленського і “помічає” Збаразький округ для трампліну у парламент. У разі відсутності контакту із Зе-представниками, Яциковський піде на осінні вибори як самовисуванець.

Якщо вищезазначене виявиться правдою, то і підозри керівництва РПЛ щодо зловживань із тернопільським виборчим “общаком” знайдуть своє підгрунтя. Тим більше, що усі ми пам’ятаємо, як лідер обласних “радикалів”, спільно із фракцією БПП, в Обласній раді лобіював звернення щодо підтримки президента Петра Порошенка у другому турі виборів. Тоді його фракція підтримала документ, хоча він і не набрав необхідної кількості голосів. В контексті всієї історії з виборами і витраченою “радикально” круглою сумою – більші ніж підозріло.

Читайте також: Чому Ляшко не приїхав підтримати фігуранта стовпа ганьби, екс-регіонала Яциковського?

До слова, на Зеленського пробують вийти багато політичних авантюристів Тернопільщини. Якщо не з ціллю заручитись підтримкою його команди, як у випадку Вишнівецького голови, екс-регіонала та “доброго самарянина” Володимира Кравця, котрий не вилазить з Києва, щоб “позеленівши” пролізти у Раду по тому ж Північному окрузі, то хоча б скористатись інформаційним вкиданням про вже “домовлене призначення” головою ОДА і вирішувати шкурні питання, як у випадку радника міністра внутрішніх справ Михайла Апостола.

До речі, за нашими даними, Апостол більше не користується довірою всесильного міністра, адже Арсен Аваков зайнявся очисткою своєї “аури” з огляду на нові політичні розклади, у яких навіть Ігор Коломойський публічно лобіює його “цементування” в кріслі міністра. А тому Арсен Борисович намагається дистанціюватись від усіх заплямованих персонажів зі свого оточення і не підпускає Апостола близько, з огляду на скандали у яких той замішаний. Це і “амбарна книга” Партії регіонів, і фонд Апостола,  і аграрні “кришування”. А тому усі маніпуляції навколо нібито можливого призначення пана Михайла губернатором Тернопільщини – не більше ніж авантюра.

Як бачимо, пристосуванці різного калібру часу даремно не гають. І це стосується не лише Тернопільщини. Політичні регіональні “кроти” риють землю, прокладаючи собі шлях якщо не в головний кабінет на Банковій, поки що зайнятий “25-процентним” Петром Порошенком, то принаймні в один із сусідніх, щоб, заручившись підтримкою нової влади, зайняти теплі місця в нових політичних реаліях.

Читайте також: Про “тернистий” шлях фігуранта “амбарної книги” ПР у радники Авакова

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE