Politerno > Україна і світ > Допит Савченко на поліграфі призупинили – сестра каже, що через серце

Допит Савченко на поліграфі призупинили – сестра каже, що через серце

  • 13 Квітня, 2018
  • 1678 Переглядів
  • 0

Допит на поліграфі підозрюваної у підготовці терактів і повалення державної влади Надії Савченко призупинений через те, що арештована голодує, а це негативно позначається на її здоров’ї.

Про це в ефірі 112.Україна повідомила сестра Надії Савченко Віра.

За її словами, провести допит коректно через стан здоров’я Савченко, яка голодує з 23 березня, неможливо.

Віра Савченко пояснила, що у Надії постійна тахікардія і є температура.

“Некоректні абсолютно покази, бо організм не може в такому стані проходити. Зараз усі взяли паузу. Поліграфологи виконали свою роботу і сказали, що це неможливо. Те, що пояснили адвокатам спеціалісти, що неможливо провести (допит – ред.) коректно. Бо коли людина захворіла, або коли людина голодує, то організм працює не так зазвичай і це не дає результату”, – сказала Савченко.

Наразі невідомо, скільки питань поставили Савченко та як загалом пройшов цей допит.

Раніше адвокат Савченко Олег Соловей повідомив, що допит уже розпочався о 10:30 . Закінчилася ця процедура близько 15:00. Водночас, невідомо, скільки з цих 5 годин тривав безпосередній допит.

5 квітня Савченко мала розмову з психологом в рамках психофізіологічної експертизи.

10 квітня правоохоронці сьогодні провели обшуки у квартирі та офісі арештованої за підозрою у підготовці терактів і повалення державної влади нардепа Надія Савченко.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід нардепу Надії Савченко у вигляді тримання під вартою на 59 діб до 20 травня без альтернативи внесення застави.

Як повідомлялось, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Також ми повідомляли, що Савченко оголосила голодування – їй дали гарячу воду й душ.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився скасувати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для обвинуваченої у підготовці терактів і повалення державної влади нардепа Надії Савченко.

На суді також заслухали правозахисника, нардепа кількох скликань, Герой України Степана Хмару, який висловив бажання взяти Савченко на поруки.

2 квітня стало відомо, що голова політичної партії “Громадсько-політична платформа Надії Савченко” Віра Савченко просить президента США Дональда Трампа звернути увагу на арешт її сестри.

5 квітня в СБУ заявили, що народний депутат України Надія Савченко, яка знаходиться під арештом, свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа.

Читайте також: Історія Надії Савченко – алкоголь, домагання, посттравматичний синдром

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE