Politerno > Інше > Генпрокуратура подала нове клопотання щодо запобіжного заходу Бубенчику

Генпрокуратура подала нове клопотання щодо запобіжного заходу Бубенчику

  • 17 Квітня, 2018
  • 1338 Переглядів
  • 0

Генпрокуратура подала нове клопотання до суду про обрання запобіжного заходу активісту євромайдана Івану Бубенчику, підозрюваному у вбивстві двох силовиків та замаху на одного під час подій Революції Гідності 2014 року.

Про це Громадському повідомив адвокат Ігор Коржук.

За його словами, клопотання нещодавно було внесено прокурорами, але захист ще з ним не ознайомлений.

Він також повідомив, що розгляд клопотання відбудеться 24 квітня о 9 ранку у Печерському суді.

Адвокат розповів, що наразі жодних слідчих дій з його підзахисним не проводять.

5 квітня Генпрокуратура заявила, що розгляне доцільність обрання запобіжного заходу активісту євромайдану Івану Бубенчику в зв’язку з врученням йому нової підозри.

“У зв’язку з тим, що підозру змінено, сьогодні ми запросили захист І. Бубенчика для виконання процесуальних дій. В залежності від того, на скільки буде в тому необхідність, буде ставитися питання у подальшому про обрання міри запобіжного заходу”, – повідомила заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

У повідомленні вказується, що наразі Бубенчик підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 та ч.1 ст. (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як відомо, Стрижевська заявила, що відкликала підозру проти Бубенчика, тому що вважає її непереконливою.

Як відомо, Бубенчику було пред’явлено підозру у тому, що близько з 7 до 8 години ранку 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності він вчинив 3 прицільні постріли з мисливського карабіну “Сайга М3” (7,62×39).

Йому інкримінують убивства працівника правоохоронного органу, який виконував службові обов’язки, і військовослужбовця, який охороняв громадський порядок, а також замах на вбивство військовослужбовця, придбання й носіння вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 ККУ).

У лютому 2016 року з’явилося інтерв’ю з учасником Євромайдану зі Львова, колишнім військовим Іваном Бубенчиком. В інтерв’ю він розповідав, що він нібито вбив двох бійців “Беркуту” на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Пізніше стало відомо, що начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що Івана Бубенчика затримали на кордоні через численні неявки на допит та вручили підозру у вбивстві беркутівців під час Революції гідності.

Народні депутати Володимир Парасюк та Семен Семенченко заявили, що готові взяти на поруки Івана Бубенчика, та Печерський районний суд Києва відклав на невизначений термін обрання запобіжного заходу для активіста Майдану Івана Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві двох правоохоронців 20 лютого 2014 року.

Відзначимо, станом на 2018 рік за вбивства майданівців тюремний строк отримав один «тітушка». А над співробітниками МВС, які винні у розстрілах, суди досі тривають. Хоча більшість з них виїхали в окупований Крим або Росію.

Також ми повідомляли, що речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко назвав розстріл “Беркутом” Майдану “охороною громадського порядку”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE