Politerno > Тернопільщина > Як “Свобода” зламала зуби об Гаї-Шевченківські “на виїзді” (Відео)

Як “Свобода” зламала зуби об Гаї-Шевченківські “на виїзді” (Відео)

  • 18 Квітня, 2018
  • 5445 Переглядів
  • 0

Тернопільський міський голова та його рідна партія «Свобода», основним негласним фінансистом якої в останні роки він і являється, продовжує невдалі спроби розхитати ситуацію з приєднанням сила Гаї-Шевченківські до Байківців.

Як ми уже повідомляли, даний варіант дуже не подобається Сергію Надалу, адже у разі приєднання села до Тернополя, місто б отримало від уряду належні при об’єднанні в ОТГ субвенцій. Мова йде про десятки мільйонів гривень, які потрапили б під контроль нашого спритного мера.

Як могли помітити тернополяни, тема нібито недовіри до проведеного в селі опитування останнім часом активно педалюється наближеними до міського голови Тернополя інформаційними ресурсами.

Та не лише сама тема інтеграції села мобілізувала «свободівські» ресурси. Найбільше образили очільника міста виступи сільського голови Гаї-Шевченківських, майданівця та знаного у Тернополі активіста Богдана Брича на сесії міськради в підтримку батьків нетернопільських дітей щодо оплати за їхнє харчування.

Відомий він у Тернополі і своєю критикою міського голови щодо вакханалії із незаконними забудовами, за що удостоювався замовних пасквілів у провладних міськиї ЗМІ. Брич послідовно підтримує протести тернополян на так званих «гарячих точках», як то «Березіль» чи парк Національного Відродження.

«Свободі» майданівець «насолив» тим, що свого часу підтримав її екс-партійців Сороколіта, Турського і Навроцького, коли вони довший час не могли потрапити на своє робоче місце через блокування «тітушками» входу міськради. Та й про своє розчарування у цій політичній силі Богдан заявляв не раз.

За все вищезгадане на принципового сільського голову навіть насилали професійних провокаторів – чого лише вартує випадок із Романом Цвяхом в кабінеті Богдана Брича, коли той нібито вимагав землю для ветерана АТО і звинувачував сільського голову у “корупції”. Що стосується Цвяха, то ми писали про нього, як про палкого прихильника президента України, тернопільського міського голови Сергія Надала, депутата облради Олександра Башти та як з’ясувалось має зв’язки із сепаратистами на окупованих територіях.

Тож усім обізнаним в ситуації цілком зрозумілою стала раптова поява «ініціативної групи» незгідних з приєднанням до Байківців односельців Богдана Брича.

Раніше ми вже повідомляли, що вони навіть приходили у обласну раду з певними вимогами до депутатів повпливати на прийняті у селі рішення. Активно їм у цьому допомагав голова фракції «Свобода» в облраді Олег Сиротюк. Тоді «ходаків» послали до суду.

А днями свої зуби об Гаї-Шевченківькі «Свобода» зламала, як то кажуть, на виїзді. На цей раз десант партійців і нібито активістів очолив нардеп Михайло Головко. Вони висадились у селі біля сільської ради і намагались спровокувати протистояння між односельцями, провівши агітаційний захід, який спочатку намагались видати як збори ініціативної групи. Громада села їхній задум вловила й зайняла одностайну позицію – так звана ініціативна група не має в собі жодної сили і конструктиву, а поява візитерів є намаганням переламати ситуацію та дискредитувати реальне громадське волевиявлення. Кожен виступ Головка і Ко супроводжувався запереченнями людей і гнівливими викриками в їхній бік. Сам нардеп також удостоївся доброю порцією негативу від земляків.

Тож забирались «свободівці» геть під свист і крики «Ганьба!» – надто непереконливими, більше того, маніпулятивними й цинічними були їхні спічі.

Коли вже на кінець Надал зрозуміє, що Гаї-Шевченківські свій вибір зробили?

Пропонуємо увазі читачів відео-звіт про описані відвідини “свободівцями” Гаї-Шевченківських:

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE