Politerno > Україна і світ > Поліція знищила камеру з кабінету Чеботаря у справі “рюкзаків Авакова” – “Схеми” (Відео)

Поліція знищила камеру з кабінету Чеботаря у справі “рюкзаків Авакова” – “Схеми” (Відео)

  • 27 Квітня, 2018
  • 1671 Переглядів
  • 0

Приховану камеру, яка зафіксувала переговори в кабінеті екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря щодо закупівлі рюкзаків для Нацгвардії, було знищено як речовий доказ на виконання ухвали суду в рамках іншого кримінального провадження. У НАБУ планували використати цей пристрій як ймовірний речовий доказ у справі «рюкзаків Авакова».

Про це йдеться у розслідуванні «Рюкзаки Авакова»: знищений доказ» програми  “Схеми”.

У програмі вказується, що відповідна ухвала про знищення речових доказів, серед яких була і камера з кабінету Чоботаря, була винесена Бориспільським міськрайонним судом у липні 2017 року після вироку в іншій справі про розкрадання піску з балансу Міністерства внутрішніх справ за участю директора ДП “Спецсервіс” Василя Петрівського.

За даними “Схеми”, у листопаді 2017-го детективи Національного антикорупційного бюро звернулися до суду з листом, у якому зазначили, що камера може бути речовим доказом і у справі щодо закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

У програмі наголошують, що на цей пристрій були записані розмови не тільки про розкрадання піску, а й у тому числі, про закупівлю наплічників в обхід законної тендерної процедури за участю сина Авакова.

Повідомляється, що після цього суддя звернувся до Нацполіції з проханням не знищувати цей доказ, щоб визначити чи був факт можливого монтажу записів у кабінеті Чеботаря.

Але, як повідомили авторам розслідування власні джерела, спеціальна комісія знищила докази ще влітку 2017 року, до звернення НАБУ до суду.

Також зазначається, що ініціатором подання клопотання про знищення усіх речових доказів у справі про розкрадання піску з балансу МВС, ймовірно, був адвокат, який раніше захищав Петрівського, а тепер представляє інтереси Сергія Чеботаря – Ігор Юдін.

У програмі додають, що він відмовився спілкуватися з журналістами.

Голова Бориспільського міськрайонного суду Сергій Вознюк, який ухвалив рішення про знищення всіх речових доказів, зокрема, відеопристрою, пояснив, що на момент ухвалення рішення не знав, що це саме та відеокамера, на яку також були записані розмови про “рюкзаки Авакова”.

Також він зазначив, що прокурор переконував, що ці речові докази використовуються лише в рамках провадження щодо розкрадання піску.

При цьому адвокат Авакова-молодшого Андрій Федур у коментарі журналістам заявив, що ніякої камери у матеріалах справи не було, а відповідно і “знищення не може бути”.

За словами дииректора НАБУ Артема Ситника, ці записи не є єдиним доказом по справі і, на його думку, інших доказів достатньо для того, щоб справу передати до суду і слухати по суті.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і керівника IТ-компанії “Turboseo” Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Солом’янський суд Києва прийняв до уваги вимоги прокурорів щодо п’ятимільйонної застави і носіння електронного браслета для сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, але задовольнив їх частково і відпустив його під особисте зобов’язання. Слідом за сином Авакова суд відпустив і екс-заступника глави МВС Чеботаря

Згодом стало відомо, що Солом’янський районний суд Києва заарештував квартиру сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, а також нерухомість колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та бізнесмена Володимира Литвина.

У грудні суд скасував рішення про арешт майна сина Авакова.

А 23 лютого Солом’янський райсуд Києва повторно наклав арешт на нерухомість сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова, підозрюваного у розтраті коштів на придбанні рюкзаків для Нацгвардії.

Як повідомлялось, Солом’янський райсуд Києва ухвалив повернути закордонний паспорт сину голови МВС Арсена Авакова Олександру і зняти з нього електронний браслет.

Також стало відомо, що Московський районний суд Харкова виніс вирок одному з фігурантів справи “рюкзаків Авакова”, в якій одним з підозрюваних є син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександр. Своїм рішенням суд звільнив фігуранта справи “рюкзаків Авакова” від відбування покарання.

Читайте також: Чому перші обшуки і затримання у справі “рюкзаків Авакова” не відбулися ще в січні

або “До сина Авакова не застосували навіть застави, але при цьому суди кожен день наповнюють в’язниці крадіями з ринку”

Поділитися:
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE