Politerno > Україна і світ > Суд звільнив фігуранта справи “рюкзаків Авакова” від відбування покарання

Суд звільнив фігуранта справи “рюкзаків Авакова” від відбування покарання

  • 10 Січня, 2018
  • 1399 Переглядів
  • 0

Московський районний суд Харкова виніс вирок одному з фігурантів справи “рюкзаків Авакова”, в якій одним з підозрюваних є син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександр.

Про це йдеться у рішенні суду.

У ньому повідомляється, що фігурант справи був “активним учасником “конвертаційного центру”. Йому поручили виготовити та підробити документи необхідні для участі ТОВ “Дніпровенд” в переговорній процедурі закупівлі рюкзаків в МВС України.

Він підробив документи – роздрукував їх, поставив підписи та печатки. Ці документи пізніше використали під час участі в проведенні переговорної процедури закупівлі рюкзаків.

Зазначається, що під час досудового розслідування обвинувачений визнав свою вину.

Суд визнав його винним та призначив покарання за ч.3 ст.358 КК України у виді 1-го року позбавлення волі. Однак через визнання своєї вини, чоловіка звільнили від призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Як повідомлялось, Солом’янський райсуд Києва ухвалив повернути закордонний паспорт сину голови МВС Арсена Авакова Олександру і зняти з нього електронний браслет.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і керівника IТ-компанії “Turboseo” Володимира Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Солом’янський суд Києва прийняв до уваги вимоги прокурорів щодо п’ятимільйонної застави і носіння електронного браслета для сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, але задовольнив їх частково і відпустив його під особисте зобов’язання. Слідом за сином Авакова суд відпустив і екс-заступника глави МВС Чеботаря

Згодом стало відомо, що Солом’янський районний суд Києва заарештував квартиру сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, а також нерухомість колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та бізнесмена Володимира Литвина.

У грудні суд скасував рішення про арешт майна сина Авакова.

Читайте також: Чому перші обшуки і затримання у справі “рюкзаків Авакова” не відбулися ще в січні

або “До сина Авакова не застосували навіть застави, але при цьому суди кожен день наповнюють в’язниці крадіями з ринку”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE