Politerno > Україна і світ > Савченко програла апеляцію і залишиться в СІЗО

Савченко програла апеляцію і залишиться в СІЗО

  • 22 Травня, 2018
  • 1306 Переглядів
  • 0

Апеляційний суд Києва залишив під вартою нардепа Надію Савченко, підозрювану у підготовці терактів і повалення державної влади.

Таке рішення озвучила головуюча суддя Тетяна Росік.

Адвокати клопотали про скасування міри запобіжного заходу у вигляді арешту і обрання іншого.

54 особи клопотали про взяття нардепа на поруки. За словами адвоката Савченко Олександра Шадріна, серед них правник Віктор Шишкін, нардеп Віталій Купрій, матір та прес-секретар підозрюваної, а також низка “простих громадян – активістів, журналістів, мати-героїня”.

Після того, як судді пішли до нарадчої кімнати, Савченко повідомила, що читає цікаву книжку Онищенка про “Петрика П’яточкіна”, а також про те, що продовжує голодування і нині схудла до 63 кілограмів.

Як повідомлялось, на початку травня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що українські правоохоронці встановили імена та посади російських полковників, які давали зброю депутату Надії Савченко для вчинення теракту в центрі Києва.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід нардепу Надії Савченко у вигляді тримання під вартою на 59 діб до 20 травня без альтернативи внесення застави.

Як повідомлялось, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Також ми повідомляли, що Савченко оголосила голодування – їй дали гарячу воду й душ.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився скасувати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для обвинуваченої у підготовці терактів і повалення державної влади нардепа Надії Савченко.

На суді також заслухали правозахисника, нардепа кількох скликань, Герой України Степана Хмару, який висловив бажання взяти Савченко на поруки.

10 квітня працівники СБУ провели обшук у квартирі  та в офісі партії Надії Савченко.

Слідство призначило 13 експертиз зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- та аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, зокрема й комісійну судово-психологічну експертизу щодо Савченко.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав “повною нісенітницею”версію про вербування Надії Савченко російськими спецслужбами під час її перебування у в’язниці РФ.

Читайте також: Історія Надії Савченко – алкоголь, домагання, посттравматичний синдром

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE