Politerno > Україна і світ > ЗМІ опублікували “розстрільний список” 47 журналістів та блогерів

ЗМІ опублікували “розстрільний список” 47 журналістів та блогерів

ЗМІ оприлюднили список із 47 українських журналістів і блогерів, яким, за версією українських спецслужб, загрожує смерть від рук кілерів.

Як пише «Слово і Діло», фотокопії є в розпорядженні «Страни».

«З огляду на велику суспільну значимість цієї історії, а також величезний резонанс, який вона отримала (зокрема й у міжнародному масштабі), ми ухвалили рішення оприлюднити список», – ідеться в повідомленні.

Як стверджує джерело «Страни» в СБУ, ці списки Герман нібито передав своєму «куратору Дмитру» в контррозвідці ще 21 травня 2018 року.

Сам Герман, за його ж версією, отримав їх від В’ячеслава Пивоварника, якого раніше звинуватив у фінансуванні тероризму на території України на гроші якогось «фонду Путіна». І відразу ж довів до відома контррозвідки.

30 травня СБУ оприлюднила два відео із затриманням замовника вбивства Аркадія Бабченка та фрагментом розмови між замовником та виконавцем.

Як повідомлялось, інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Пізніше в СБУ повідомили, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

За версією слідства російські спецслужби через посередника в Україні замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка колишньому учаснику АТО.

У міжнародній недержавній організації “Репортери без кордонів” обурені спецоперацією Служби безпеки із інсценування вбивства Аркадія Бабченка.

Екс-високопосадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер заявив про можливі наслідки спецоперації «Бабченка» для української влади.

Також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір розкритикував інсценування українськими спецслужбами вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Згодом часник АТО Олексій Цимбалюк назвав себе виконавцем “вбивства”російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченко.

У той же час, журналіст і публіцист Аркадій Бабченко розповів, що він не знає, чому СБУ вирішила інсценізувати його вбивство, хоч мала вже достатньо доказів для затримання підозрюваного.

Борис Герман, підозрюваний в організації “вбивства” журналіста Аркадія Бабченка, заявив, що співпрацював із українською контророзвідкою і виявляв російських агентів і вплив.

Читайте також: “Операція Мультибабченко”. Навіщо влада лякає журналістів вбивствами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE