Politerno > Україна і світ > У Держдепі США попередили Євросоюз про небезпеку “Північного потоку-2”

У Держдепі США попередили Євросоюз про небезпеку “Північного потоку-2”

  • 22 Червня, 2018
  • 1534 Переглядів
  • 0

Помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл назвав газопроводи “Північний потік-2” і “Турецький потік” загрозою енергетичній безпеці Європейського Союзу.

“Будівництво газопроводів, таких як “Північний потік-2” і “Турецький потік” збільшує залежність Європи від російських енергетичних монополістів. Це заподіє шкоду Заходу”, – заявив Мітчелл у четвер, 21 червня.

Американський дипломат нагадав про спільність інтересів США і Європи, серед яких – порятунок Європи від російського енергетичного шантажу, а також залучення Росії до відповідальності за її агресію проти України.

27 березня, стало відомо, що Німеччина дала дозвіл на будівництво суперечливого газопроводу “Північний потік-2” по дну Балтійського моря.

5 квітня свій дозвіл на побудову газопроводу у винятковій економічній зоні надала Фінляндія.

Депутати Європарламенту підтримали законопроект Єврокомісії, який поширює правила внутрішнього газового ринку ЄС на російський Північний потік-2. Таким чином євродепутати підтримали блокування “Північного потоку-2”.

Як відомо, проект “Північний потік-2”  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від “Газпрому”, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Читайте також: Forbes: Німеччина і Росія в змові, вони ізолюють Україну

або “Північний потік-2” – це гібридна зброя, націлена проти ЄС і НАТО, – прем’єр Польщі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE