Politerno > Інше > Омелян каже, що для появи в Україні заводу Tesla потрібен законопроект

Омелян каже, що для появи в Україні заводу Tesla потрібен законопроект

  • 27 Липня, 2018
  • 1241 Переглядів
  • 0

Будівництво в Україні заводу Tesla можливе за умови прийняття законопроекту щодо стимулювання і 15-річної стратегії розвитку ринку електрокарів в Україні.

Про це повідомив журналістам після брифінгу міністр інфраструктури Володимир Омелян, відповідаючи на запитання кореспондента УНН.

“Це наша мета, щоб одна із гігафабрик компанії Tesla була розміщена в Україні і виробляла електромобілі, не лише для українського, але і для європейського ринку. Але ми можемо розпочати повноцінні переговори, лише після прийняття парламентом законопроекту щодо стимулювання і 15-річної стратегії розвитку ринку електрокарів в Україні. Що включає не лише виробництво електрокарів, але і виробництво літій-іонних батарей, видобування літію, будівництво заводу з виготовлення електрокарів, чарджерів та суперчарджерів (зарядок, – ред.). Це комплексний документ. Після його затвердження ми зможемо почати повноцінні переговори з інвестором”, – сказав Омелян.

Як уточнив він, ті контакти, які зараз є, вони стверджують зацікавленість з боку низки світових компаній, але вони усі чекають на закон, який буде проголосований парламент, сподіваюсь, найближчим часом.

Як відомо, Національна транспортна стратегія до 2030 року “Drive Ukraine 2030” передбачає будівництво в Україні Tesla Gigafactory з виробництва акумуляторних батарей та сонячних панелей.

Читайте також: Корпорація Tesla не хоче йти в Україну з-за нашої корупції, – Демчук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE