Politerno > Україна і світ > Чийгоз: Балух досі у тяжкому стані

Чийгоз: Балух досі у тяжкому стані

  • 31 Липня, 2018
  • 1355 Переглядів
  • 0

Український активіст Володимир Балух, незаконно засуджений в окупованому Росією Криму, не припиняє голодування, і його стан залишається важким.

Про це сайту «Крим.Реалії» повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Його стан не покращився. Він продовжує бути важким. Він, як сам каже, «перебуває в колії», в яку зайшов спочатку», – сказав Чийгоз.

Як повідомлялося, 5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд в Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

У своєму останньому слові Балух акцентував увагу на політичному мотиві кримінальної справи.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років та 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

Раніше ми повідомляли, що політв’язень підсилив голодування і перейшов тільки на вживання води.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE