Politerno > Тернопільщина > Хто допомагає Юлику приховувати корупцію та “мочити” Деревляного

Хто допомагає Юлику приховувати корупцію та “мочити” Деревляного

  • 1 Серпня, 2018
  • 4140 Переглядів
  • 0

Сайт «Політерно» повідомляв своїх читачів про брудну інформаційну війну очільника САД в Тернопільській області проти усіх хто пробував донести інформацію про корупцію у відомстві.

Серед політиків Тернопільщини найбільше перепало Василю Деревляному, оскільки він єдиний хто почав відкрито говорити про значні порушення в роботі дорожників. Історія почалась з публікацій Василем Деревляним документу зі зверненням колективу ДП “Тернопільський облавтодор” до Генпрокуратури, НАБУ, Міністерства інфраструктури, Державного агентства автомобільних доріг України, ПАТ “ДАК “Автомобільні дороги України” та ЗМІ щодо корупції в компанії.

Одразу декілька сайтів в Тернополі почали «творити корупційні матеріали» на лідера політичної сили ВО «Батьківщини» в Тернопільщині Василя Деревляного. Писали від дурниць про звільнення з партії до звинувачення у корупції, старались заповнити інформаційний простір фейковими новинами, котрі мали відвести обговорення проблем в САД Тернопільської області.

А проблеми справді були та існують на сьогодні.

“Нещодавно на голову обласної ради прийшов лист від Національної поліції, де, я хочу зацитувати “у ході обстеження на дорогах державного значення виявлено 6 тисяч 748 недоліків, у тому числі – на 179 ділянках мали місце вибоїни та ямковість 1 тисяча 298 метрів квадратних та на 743 ділянках не відповідало покриття. Також не вистачає близько 700 знаків”, – заявив Василь Деревляний.

Пізніше інформація підтвердилась розслідуванням одного із провідних антикорупційних Інтернет-видань України «Наші гроші». Саме це розслідування спонукало міністра інфраструктури Володимира Омеляна закликати відправити у відставку керівництво Тернопільської Служби автомобільних доріг.

Читайте також: “Я документи – а вони слухи та плітки на мене”, – Деревляний про скандал у Службі автомобільних доріг Тернопільщини

”Таке враження, що обходити законодавство Остап Бендер навчався у Тернопільській САД. Альтернативи негайному звільненню я не бачу“, – написав В.Омелян на своїй сторінці в Facebook, звертаючись до керівника “Укравтодору” Славомира Новака.

Керівництво САД не спішать звільняти на основі резонансу викликаного в суспільстві розслідуваннями журналістів, але хтось активно почав фінансово вкладатись, щоб інформаційно очорнити роботу Василя Деревляного. Нам вдалось простежити чималу армію фейкових сторінок в соціальні мережі Фейсбук, котрі поширювали по усіх доступних спільнотах неправдиву інформацію стосовно Василя Деревляного.

Хто така Світлана Розумович, усміхнена дівчина, яка так завзято старається поширювати статті з різних сайтів, де згадується Василь Деревляний? Саме ця дівчина так само активно намагається донести користувачам Фейсбуку про здобутки САД в Тернопільській області. Наводимо приклад такої діяльності.

Згодом, створена сторінка під ніком Світлана Розумович була позбавлена в спільноті «Інтернет-газета Збудовано в Тернополі» прав адміністратора, про те продовжила доносити користувачам «свою правду». Примітно, що найчастіше згадана інформація поширюється в декількох основних тернопільських спільнотах: «Інтернет-газета Збудовано в Тернополі», «Тернопільська правда», «Тернопільський Оглядач», «Секс, політика, рок-н-рол (Новини Тернопільщини)».

Що пов’язує усі ці спільноти, та чому саме в них регулярно намагалися поливати інформаційним брудом Василя Деревляного, поєднуючи це з медійною підтримкою Служби автомобільних доріг в Тернопільщині та її керівника?

Усі спільноти пов’язані одними адміністраторами.

Незмінним адміністратором усіх груп є скандально відомий тернопільський активіст Олексій Станько. Прослідковуючи за поведінкою спільнот в соціальній мережі від початку інформаційної атаки по Василю Деревляному до сьогодні, можна помітити деякі зміни. Окремі сторінки виводились з адміністраторів, інші додавались в список. Олексій – незмінний адміністратор усіх перелічених спільнот. Він також є засновником газети «Збудовано в Тернополі».

Сторінка під ніком Ілона Процьків, яка дописує в газету «Збудовано в Тернополі», можливо є спеціально створеним фейком для “розшарення” матеріалів з сайту. Вона активно поширює інформацію з сайту САД.

Ще більший інтерес до інформації від Служби автомобільних доріг є у дівчини під іменем Оксана Рохачук. Дівчина активно залучена до піару інформаційного ресурсу САД в Тернопільській області.

На наступному фото дівчина Оксана з Олексієм Станьком, засновником «Збудовано в Тернополі» та адміністратором декількох спільнот, котрі пов’язують його з рядом фейкових сторінок.

Спільноти пов’язують Олексія не тільки з ботами. В одній з них, під назвою «Тернопільський Оглядач», Олексії ділить адміністраторські обов’язки з Юлею Лебедюк. Нічого дивного – Юля працює прес-секретарем в Службі автомобільних доріг в Тернопільській області.

Скрін у червень 2018

Скрін у липні 2018

Олексій Станько давно і вперто подає себе, як непримиримий борець з корупцією, що ж тоді зацікавило його у співпраці зі Службою автомобільних доріг?

Очільник Богдан Юлик не веде жодної політичної діяльності, окрім ремонту доріг, та розпоряджається шаленими бюджетними коштами, призначеними для відновлення дорожньої інфраструктури. Як тільки хтось відкрито заявляє про корупцію в САД, проти нього виступають спеціально створені боти в соціальних мережах, котрі намагаються очорнити автора важливої інформації.

Василь Деревляний – яскравий приклад профінансованої з корупційних статків інформаційної атаки тернопільського Остапа Бендера, з яким Богдана Юлика порівняв міністр Омелян і про нахабні схеми якого розповідають в ефірах провідних телевізійних каналів України.

Редактор Politerno Андрій Щесняк

Читайте також: Руслан Коцаба про Степана Барну та “40-метрову схему” Богдана Юлика (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE