Politerno > Україна і світ > Порошенко обіцяє “бути готовим протидіяти” втручанню Росії в українські вибори

Порошенко обіцяє “бути готовим протидіяти” втручанню Росії в українські вибори

  • 7 Серпня, 2018
  • 1206 Переглядів
  • 0

Президент Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки й оборони підготуватися до протидії втручанню в українські вибори.

“У наступному році нас, Україну, і багатьох наших партнерів очікують важливі вибори, які визначатимуть темпи і якість нашого розвитку і взаємодії на середньострокову перспективу”, – написав він у Twitter.

“Доручаю РНБО передбачити окреме засідання щодо протидії втручання у вибори”, – заявив президент.

“Без сумніву, Кремль спробує втрутитися у вибори в Україні, але цього разу ми будемо готові протидіяти втручанням будь-якого характеру, незалежно від того, чи це компанії з дезінформації чи кібератаки”, – заявив Порошенко.

Він також повідомив про домовленість із лідерами Євросоюзу та Сполучених Штатів Америки “тісно координувати” зусилля та взаємодіяти на всіх рівнях.

“Маємо бути готові спільним фронтом протидіяти гібридним викликам вільному демократичному волевиявленню наших громадян!”, – наголосив Порошенко.

Як відомо, Росію підозрюють у втручанні у вибори у США в 2016 році.

До цього Російська Федерація впливала і на вибори в Україні, зокрема підтримуючи одних кандидатів і критикуючи інших.

Як повідомлялось, департамент юстиції США висунув звинувачення 12 співробітникам військової розвідки РФ за хакерську діяльність під час президентських виборів в 2016 році.

Після критики республіканців і демократів президент Дональд Трамп заявив, що він обмовився і насправді він погоджується із висновками американських спецслужб про ймовірне втручання РФ у президентські вибори 2016 року.

Читайте також: Вибори 2019 і обманні маневри олігархів, які вперше за двадцять років не мають єдиного кандидата

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE