Politerno > Україна і світ > Двох співробітників Лук’янівського СІЗО відсторонили за те, що допомагали “торнадівцям”

Двох співробітників Лук’янівського СІЗО відсторонили за те, що допомагали “торнадівцям”

  • 10 Серпня, 2018
  • 1341 Переглядів
  • 0

Міністерство юстиції підозрює двох співробітників Лук’янівського СІЗО у допомозізасудженим екс-бійцям розформованої спецроти “Торнадо”.

Як передає “Громадське“, про це повідомив речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

За його словами, співробітники СІЗО сприяли переведенню колишніх “торнадівців” в одну камеру і передавали їм заборонені предмети, які останні використали для опору правоохоронцям.

Маслак не назвав які посади обіймали два співробітники СІЗО, але додав, що їх відсторонили від обов’язків.

“Зараз іде слідство, в понеділок (13 серпня – ред.) службове розслідування завершиться і потім ми передамо матеріали до генеральної прокуратури. Як вони (співробітники СІЗО – ред.) це робили і навіщо — встановить слідство”, — розповів Маслак.

Він додав, що постраждалий під час опору екс-“торнадівців” правоохоронець з Державної кримінально-виконавчої служби знаходиться у стабільному стані і не госпіталізований.

9 серпня правоохоронці заявили, що екс-бійці батальйону “Торнадо” у Лук’янівському СІЗО вимагали в іноземця майно та готували заворушення, а потім влаштували збройний опір. Нібито в засуджених у камері були саморобні вибухові пакети, холодна зброя та пальне.

Київська поліція відкрила провадження щодо посягання на життя працівника правоохоронного органу через дії екс-бійців батальйону “Торнадо” у СІЗО 9 серпня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE