Politerno > Україна і світ > В “Укрзалізниці” розповіли, скільки заробили на сполученні з Москвою та Пітером

В “Укрзалізниці” розповіли, скільки заробили на сполученні з Москвою та Пітером

  • 11 Серпня, 2018
  • 1218 Переглядів
  • 0

“Укрзалізниця” отримала 177,58 млн гривень від курсування поїздів у напрямку Російської Федерації та зворотно за 6 місяців поточного року.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру УЗ від 10 серпня про фінансовий результат у сполученні Україна – РФ.

“Майже 63 млн грн принесло курсування поїзда № 6/5 Київ – Москва, на другому місці поїзд № 74/73 Львів – Москва з фінансовим результатом понад 38 млн грн. З позитивним фінансовим результатом також курсують поїзди Дніпро – Москва, Харків – Москва, Харків – Санкт Петербург, Одеса – Москва, Миколаїв – Москва. Наразі проїзні документи на поїзди у сполученні Україна – РФ продаються без знижок, які діють в інших міжнародних напрямках”, – заявили в УЗ.

За даними підприємства, за перше півріччя у сполученні Україна – РФ перевезено 358,9 тис. пасажирів – на 17,1% менше від відповідного показника минулого року.

“У 2017 році кількість перевезених пасажирів у сполученні Україна – РФ порівняно з 2013 роком зменшилася більш ніж у 5 разів, і зазначена тенденція зниження пасажиропотоку продовжує зберігатися”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Справа на мільярд. Навіщо Україні американські тепловози і чому ми за них переплатимо майже в 2 рази

В УЗ нагадали, що у графіку пасажирських поїздів на 2017/2018 рік перевезення між Україною та РФ забезпечується курсуванням 8 поїздів: №6/5 Київ – Москва, з групою вагонів Чернігів – Москва; №20/19 Харків – Москва з групою вагонів Полтава – Москва; №24/23 Одеса – Москва; №54/144-53/143 Київ, Харків – Санкт-Петербург із безпересадковими вагонами Дніпро – Санкт-Петербург; №56/55 Хмельницький – Москва з групою вагонів Жмеринка – Москва; №62/61 Миколаїв – Москва з групою вагонів Херсон – Москва; №74/73Львів – Москва з групою вагонів Ковель – Москва; №74/73 Кривий Ріг – Москва з групою вагонів Дніпро – Москва.

За даними УЗ, у 2017 році найбільш прибутковим для “Укрзалізниці” став потяг Київ — Москва, який приніс державній компанії 154,5 млн гривень. До топ-5 найбільш прибуткових увійшли також потяги Одеса — Москва та Київ — Санкт-Петербург: на цих напрямках УЗ заробила 98,76 млн гривень та 20,63 млн гривень відповідно.

На початку серпня 2018 р. міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна планує припинити залізничне сполучення з Росією.

“Ми хочемо, щоб це рішення схвалювалося в комплексі заходів щодо ситуації в Азовському морі та окупацією Криму і частини східних областей”, – зазначив глава МІУ.

Згодом Омелян уточнив, що у Міністерстві інфраструктури планують припинити лише пасажирське залізничне сполучення з Росією, вантажне залізничне сполучення не припинятиметься.

Читайте також: “Укрзалізниця” дере три шкури за проїзд у задушливих клітках, – пасажири

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE