Politerno > Україна і світ > Гривня падає через злочинну політику Нацбанку – Тимошенко

Гривня падає через злочинну політику Нацбанку – Тимошенко

  • 15 Серпня, 2018
  • 1456 Переглядів
  • 0

Гривня, на жаль, продовжує падіння.

«Покращення» відбувається тільки у звітах Держстату. Влада, яка свідомо працює на статистику, – приречена. Тому що довіру до влади формує рівень життя звичайних людей, а не показники «економічного зростання».

Я гадаю, з економічної точки зору нинішня влада – найбездарніша за всю історію незалежної України.

Чому зараз падає гривня? Це Нацбанк так «допомагає» уряду, а страждають люди. Річ у тім, що в бюджет заклали середньорічний курс гривні до долара на рівні 29,3 грн/долар, а на кінець року взагалі – 30,1. А оскільки курс нижчий, то нижчі і доходи, які надходять до бюджету, наприклад, з митниці (бо там валютні доходи, які перераховують в гривню). Як наслідок – загальне недовиконання плану надходжень до держбюджету за сім місяців поточного року становить 15,8 мільярдів гривень.

Читайте також: Звідки взялася величезна діра в бюджеті, як це позначиться на курсі гривні і чи будуть гроші на пенсії

Нацбанк достроково перерахував до бюджету всі 100% коштів, які мав перерахувати до кінця року. Звідси – подальше падіння гривні неминуче.

Взагалі, політика Нацбанку незрозуміла. А, імовірніше, злочинна. Там нічого не помінялося, крім прізвища керівника. Маючи (за законодавством) основну функцію – відповідальність за курс – Нацбанк переймається тільки реалізацією майна від банків, які він же штучно збанкрутував і ліквідував, поховавши гроші і надії мільйонів українців.

З огляду на ці тенденції, до мене пишуть люди і питають: чи не варто поміняти гривні на долари, доки не пізно?

Відповідаю: доки не пізно, треба поміняти цю владу на нову – цивілізовану, нормальну, демократичну, грамотну. А гривню ми врятуємо, витягнемо!

Юлія Тимошенко

 

Читайте також: У БПП заявили, що Тимошенко “єдиний, непробивний і стійкий політик в Україні, який має свій ядерний електорат”

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE