Politerno > Україна і світ > Результати соцопитування: Тимошенко очолює президентський рейтинг, а “Батьківщина” – партійний (Відео)

Результати соцопитування: Тимошенко очолює президентський рейтинг, а “Батьківщина” – партійний (Відео)

  • 17 Серпня, 2018
  • 2983 Переглядів
  • 0

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко очолює президентський рейтинг, а «Батьківщина» є лідером серед партій.

Про це свідчать презентовані під час прес-конференції в УНІАН результати опитування громадської думки, проведеного Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім.О.Яременка.

Згідно з даними, якби вибори президента України відбувалися наступного тижня, то Тимошенко мала би перше місце – 12,5% від усіх опитаних та 20,3% – серед тих, хто визначився зі своїм вибором і голосуватиме.

Друге місце, за результатами дослідження, має лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко – 9,1% від усіх опитаних та 14,8% – від тих, хто визначився і має намір взяти участь у голосуванні.

Третє місце, згідно з цим опитуванням, розділяють один із лідерів «Опозиційного блоку» Юрій Бойко – 7,6% та 12,3%, відповідно, а також лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко – 6,3% та 10,2%.

«Рівень ймовірного голосування за чинного президента Петра Порошенка доволі низький – 5,1%», – йдеться у результатах дослідження. Серед тих, хто визначився і прийде на вибори, Порошенко має 8,3%. Лідер партії «За життя» Вадим Рабінович має 4,9% та 8%, відповідно; лідер «Самопомочі», міський голова Львова Андрій Садовий – 2,9% та 4,7%; лідер «Свободи» Олег Тягнибок – 2,5% та 4,1%; міський голова Києва Віталій Кличко – 0,5% та 0,8%, відповідно.

За «іншого» політика висловилися 10,2% серед усіх опитаних та 16,6% – серед тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах.

Водночас соціологи зауважують, що п’ята частина населення ще не визначилася зі своїм вибором.

Також соціологи відзначили регіональні особливості підтримки окремих ймовірних кандидатів на посаду президента. Так, Тимошенко, Гриценко, Бойко, Порошенко та Рабінович мають нерівномірний рівень підтримки в різних регіонах країни. Ляшко ж має «більш-менш рівномірний» рівень підтримки в більшості регіонів, без «провалів», але з вищим рівнем – на Півночі, в Центрі та на Півдні.

Також у дослідженні зазначається, що готові прийти на виборчі дільниці в березні 2019 року, аби взяти участь у виборах президента України, 70,8% опитаних. Вважають, що не голосуватимуть на виборах, 21,9% (точно – 10,4%, можливо – 11,5%).

Щодо парламентських виборів, то за даними дослідження, якби вони відбувалися найближчої неділі, то лідером уподобань респондентів є «Батьківщина», – 12,5% серед усіх опитаних та 18,4% серед тих, хто визначився і прийде голосувати.

Далі йде «Опозиційний блок» – 9,5% та 14%, відповідно; «Громадянська позиція» – 8,8% та 13%; «Радикальна партія» – 6,7% та 9,9%; «БПП «Солідарність» – 6,3% та 9,3%; «За життя» – 4,5% та 6,6%; «Самопоміч» – 3,6% та 5,3%; Аграрна партія України – 2,5% та 3,7%; «Свобода» має 2,2% та 3,2%, відповідно; «Відродження» – 0,4% та 0,6%; «Наш край» – 0,2% та 0,3%. Іншу партію вказали 10,8% та 15,9%, відповідно.

Опитування громадської думки, яке охоплює всю територію України (крім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та Криму), проводилося 17-27 липня спільно Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім.О.Яременка.

Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Усього опитано 2186 респондентів. Стандартні відхилення при достовірних 95% не перевищують 2,13%. Рівень досягнення респондентів становить 61%. Метод отримання інформації – індивідуальне інтерв’ю за місцем проживання респондента «віч-на-віч».

Читайте також: Юля пішла у відрив. Новий курс Тимошенко завершився перемогою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE