Politerno > Україна і світ > США передали Україні сучасну військову техніку, вартістю близько $ 50 млн (Відео – Фото)

США передали Україні сучасну військову техніку, вартістю близько $ 50 млн (Відео – Фото)

  • 18 Серпня, 2018
  • 1235 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати Америки передали Україні два контрбатарейні радари в рамках військово-технічної допомоги.

Про це повідомляє у Facebook посольство України в США.

Церемонія передачі відбулася у п’ятницю за участі начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка та посла США в Україні Марі Йованович.

Посольство подякувало Сполученим Штатам за допомогу в оснащенні Збройних сил України сучасними зразками військової техніки, “які підвищують обороноздатність української армії та допомагають у боротьбі з російським агресором”.

За інформацією “Укрінформу”, Йованович на церемонії передачі техніки заявила, що вартість пакету такого обладнання (разом з навчанням та деталями) становить близько 50 мільйонів доларів.

“Ці радари дозволять уникати жертв серед мирного населення, а також нададуть спроможність ЗСУ запобігати цьому. Очолювані Росією сили більше не зможуть безкарно завдавати ударів по мирному населенню та Збройним силам України. Радари дозволяють чітко визначити та надати необхідну інформацію для артилерійських підрозділів”, – зазначила вона.

Муженко у своєму виступі сказав, що Україна стала першою країною у світі, якій США дозволили самостійно займатися технічним обслуговуванням та ремонтом радарів.

 

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2019 рік, в якому передбачено 250 мільйонів доларів на безпеку України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE