Politerno > Україна і світ > Суддя у справі Пола Манафорта заявив, що йому погрожували

Суддя у справі Пола Манафорта заявив, що йому погрожували

  • 18 Серпня, 2018
  • 1214 Переглядів
  • 0

Суддя Томас Елліс, який очолює слухання у справі Пола Манафорта, заявляє, що отримав погрози і не збирається розголошувати імена і адреси присяжних, які від нього вимагають ЗМІ.

Про це повідомляє УП з посиланням на CNN.

“Я отримав критику та погрози. Я мав би здогадатися, що вони будуть”, – сказав він у п’ятницю адвокату, який представляє в суді сім медіа-організацій.

Елліс не розкрив деталі щодо погроз, але сказав, що цього достатньо, аби бути обережним з розкриттям особистих даних 12 основних і 4 запасних присяжних

“Я і не уявляв, що ця справа викличе такий суспільний інтерес. Мені досі дивно”, – сказав суддя.

Він повідомив, що його усюди супроводжують маршали, навіть у готелі, де він мешкає під час слухання цієї справи. Але присяжні, за його словами, не мають такого захисту.

Елліс зауважив, що розголошення імен присяжних може призвести до того, що у майбутньому люди не захочуть бути присяжними у таких важливих справах.

Раніше суддя Томас Элліс попросив прокурорів утриматися від терміну “олігархи”при згадуванні клієнтів Манафорта.

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Як повідомлялось, колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді заявив, що екс-радник Віктора Януковича допомагав Петру Порошенко.

Раніше стало відомо, що Манафорт через три місяці після розстрілів на Майдані в 2014 році співпрацював з чинним мером Києва Віталієм Кличком.

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Також ми повідомляли, що колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді заявив, що українські клієнти Манафорта – Ахметов, Льовочкін, Тігіпко, Клюєв, Колесніков – заплатили мільйони доларів шляхом переведення коштів із рахунків на Кіпрі на рахунки Манафорта, теж на Кіпрі.

Читайте також: Справа Манафорта засвідчує, що дискредитацію Тимошенко замовляв не лише Янукович – Соболєв

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE