Politerno > Україна і світ > Справа Манафорта засвідчує, що дискредитацію Тимошенко замовляв не лише Янукович – Соболєв

Справа Манафорта засвідчує, що дискредитацію Тимошенко замовляв не лише Янукович – Соболєв

  • 8 Серпня, 2018
  • 6619 Переглядів
  • 0

Справа скандального політтехнолога Пола Манафорта, яка розглядається в американському суді, насправді є справою про масштабну політичну корупцію в Україні, і українські правоохоронці мали би провести власне розслідування на базі фактів, які зібрали американці.

Про це заявив заступник лідера партії «Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Справа Манафорта – це не справа США, це справа корупції в Україні. Невже знайдених американськими слідчими документів та свідчень свідків під присягою недостатньо для наших НАБУ та ГПУ, щоб почати власне розслідування?» – заявив народний депутат.

Він нагадав, що в Америці тільки заяви про можливі оборудки Манафорта призвели до того, що він був звільнений з посади керівника виборчого штабу Дональда Трампа. Тоді, як в Україні навіть зібрані судом факти досі не стали підставою для кримінальних справ.

«Навіть із оприлюднених матеріалів зрозуміло, хто, скільки, кому, за що платив і через які фіктивні рахунки здійснювалися перекази. За дискредитацію яких політиків брали гроші американські технологи. І хто конкретно цю дискредитацію замовляв», – зазначив Сергій Соболєв.

Читайте також: The Guardian: Манафорт ухвалював таємні операції проти Тимошенко на користь Януковича

Він звернувся до правоохоронців, насамперед з НАБУ і ГПУ, з вимогою довести свою незалежність і розслідувати зібрані американською стороною факти.

«Газета «Гардіан» ще півроку тому написала, що головним об’єктом критики для Януковича і Манафорта була Юлія Тимошенко. На створення та розповсюдження фейків щодо неї було витрачено сотні мільйонів доларів. Слухання у суді довели правдивість викладених журналістами фактів. Українським антикорупційним і правоохоронним органам варто було б зацікавитися справою, що не сходить із перших шпальт усіх світових медіа», – вважає Соболєв.

На його думку, після зізнання Ріка Гейтса – партнера Пола Манафорта – у співпраці із не лише Віктором Януковичем, а й Петром Порошенком, українські правоохоронці просто зобов’язані розпочати особливо ретельну перевірку скандальних фактів. Тим більше, враховуючи, що нинішньому президентові закидають ті ж самі зловживання – дискредитацію Юлії Тимошенко методами, які були розроблені для Януковича та Партії регіонів.

«Справа Манафорта є тестом для українських антикорупційних органів на їхню здатність по-справжньому боротися з корупцією», – резюмував Сергій Соболєв.

Читайте також: Нові факти з розслідування The Guardian про те, як Манафорт хотів інформаційно знищити Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE