Politerno > Україна і світ > Сенцов написав сестрі про “близький кінець” – у Росії кажуть про його “стабільний стан” і не пускають священика

Сенцов написав сестрі про “близький кінець” – у Росії кажуть про його “стабільний стан” і не пускають священика

  • 8 Серпня, 2018
  • 1366 Переглядів
  • 0

Український режисер Олег Сенцов, який 87-й день голодує в російській в’язниці, майже не встає, заявляє його двоюрідна сестра Наталя Каплан.

“Все не просто погано, все катастрофічно погано”, – написала вона у Facebook.

“Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і він це не про звільнення”, – заявила Наталя.

“(Олег) Запитує, чи цікавиться хтось ще його голодуванням, йому не передають листів, жодних! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається”, – додала вона.

Каплан нагадала, що Європейський суд із прав людини наполягає на переведенні до цивільної лікарні, причому ближче до місця прописки.

“Олег відмовився. Каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він уже потрапляв у реанімацію, над ним знущаються ще більше, ніж в тюремній”, – заявила вона.

“Це Росія, дєтка… І я взагалі не уявляю, що ще можна зробити і як його витягти… Все дуже погано”, – додала Наталя.

Напередодні адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Олега Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

При цьому у Федеральній службі виконання покарань РФ знову в чергове заявили про “задовільний” стан здоров’я Сенцова.

Зокрема, лікар ув’язненого називає його стан здоров’я “відносно стабільним”.

Про це повідомив речник уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов, передає “Інтерфакс“.

“За словами лікаря, стан відносно стабільний”, – сказав він.

При цьому, речник говорить, що розмовляв із омбудсменом у Ямало-Ненецькому автономному окрузі 7 серпня.

Адвокат зустрічався з політв’язнем також 7 серпня, після чого повідомив про погіршення його стану.

Крім того, російська журналістка Вікторія Івлєва написала, що після повідомлення адвоката до Сенцова поїхав єпископ Апостольської православної церкви Григорій.

Священика не пустили, пояснивши це тим, що “немає прохання від Сенцова про зустріч”. Повідомляти в’язню про приїзд Григорія в СІЗО також не захотіли, бо “це буде розцінено як тиск на засудженого”.

Російські тюремники сказали, що розберуться, однак все ще не перетелефонували і не повідомили, коли єпископ зможе відвідати Сенцова.

Священик хотів надіслати йому листа через спеціалізований сайт. Однак отримав відповідь, що “обробка листів тимчасово припинена”.

Читайте також: У центрі Москви на мосту вивісили величезний плакат з Сенцовим

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE