Politerno > Україна і світ > ФБР: Українські політики у 2012 році заплатили Манафорту 31 млн доларів

ФБР: Українські політики у 2012 році заплатили Манафорту 31 млн доларів

  • 9 Серпня, 2018
  • 1171 Переглядів
  • 0

Політтехнолог “Партії регіонів” і екс-глави передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів за роботу в Україні у 2010-2014 роках, у тому числі – 31 млн доларів від українських політиків у 2012 році.

Про це заявив судовий бухгалтер ФБР Морган Магіонос на суді у справі про податкові злочини Манафорта, передає The Washington Post.

“2012-й був найбільш прибутковим роком Манафорта – українські політики заплатили йому 31 млн доларів. Водночас, у 2012 він витратив найбільше коштів – понад 9,2 млн доларів, переважно, на нерухомість” – повідомив Магіонос.

Водночас співробітник агентства з внутрішнього оподаткування США Майкл Велш на судовому засіданні заявив, що Манафорт не сплачував податки за доходи, отримані в Україні у 2010-2014 роках.

Він підкреслив, що податкові декларації, подані політтехнологом у ті роки, були неправдивими, оскільки Манафорт не вказав, що має рахунки за кордоном.

Перед цим екс-партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді розповів, що “Опозиційний блок” недоплатив компанії Манафорта за надані послуги 2,4 мільйона доларів.

Раніше Гейтс розповів, що за роботу в Україні їм платили через компанії на Кіпрі.

Як повідомлялось, колишній партнер Пола Манафорта Рік Гейтс на суді заявив, що екс-радник Віктора Януковича допомагав Петру Порошенко.

Читайте також: Справа Манафорта засвідчує, що дискредитацію Тимошенко замовляв не лише Янукович – Соболєв

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE