Politerno > Україна і світ > ГПУ готує справу проти головного податківця країни – Луценко

ГПУ готує справу проти головного податківця країни – Луценко

  • 21 Серпня, 2018
  • 1210 Переглядів
  • 0

Генеральна прокуратура збирає докази у справі проти виконуючого обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв’ю Українській правді.

“Я кажу: сьогодні в країні процвітає контрабанда. Це факт? Володимир Борисович [Гройсман] каже: “факт”. Я пропоную такий-то метод боротьби, він каже “ні, я обираю інший”. О’кей, ви прем’єр-міністр. При цьому я виявляю раз за разом величезні проблеми в роботі митників”, – заявив Луценко.

“Я його непублічно закликав до зміни команди на митниці. Тепер я роблю у вас це публічно. Я вважаю, що в країні, в якій три роки немає керівника митної служби, не може бути порядку на митницях. Я вважаю, що якщо зараз призначили чергового виконуючого обов’язки, то це нічого не вирішує. Тому що в той же день, коли його призначили, на його митниці виявили мільйони “контрабасу”, – додав він.

Генеральний прокурор заявив, що у нього є персональні претензії до Мирослава Продана.

“Так, у мене є претензії до Продана. Поки що я озвучую претензії до безлічі випадків щодо контрабанди, які допустили його підлеглі. Але зараз я працюю по справі, в якій у мене є претензії до нього персональні. В той момент, коли я здобуду достатню кількість доказів, зроблю процесуальне рішення. Кажу це раз і назавжди чесно — це не означає риття під Гройсмана”, – повідомив Луценко.

Як повідомлялося, за підрахунками німецької щоденної газети Süddeutsche Zeitung на основі проведеного в Києві та Одесі журналістського розслідування, від корупції на українській митниці держава втрачає до 4,8 мільярда доларів США на рік.

Раніше, президент Петро Порошенко повернув до парламенту закон “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму “єдиного вікна” та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України”.

У свою чергу, Департамент кримінальних розслідувань Служби внутрішніх доходів США готовий надати Державній фіскальній службі інформацію про українських чиновників, пов’язаних із контрабандою.

Читайте також: ЕП: Кононенко і Гройсман воюють за ДФС

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE