Politerno > Україна і світ > Волкер порадив Україні згадати про верховенство права у “справі Манафорта”

Волкер порадив Україні згадати про верховенство права у “справі Манафорта”

  • 27 Серпня, 2018
  • 1275 Переглядів
  • 0

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що справа відомого американського політтехнолога  Пола Манафорта занадто політизується в Україні, що викликає занепокоєння.

Про це він сказав в інтерв’ю українській службі “Голосу Америки”.

“Це питання використовується в політичних дискусіях в Україні, критикують окремих осіб, а не йдеться про стан верховенства права зараз і на той час”, –  зазначив Волкер.

Відповідаючи на питання про те, чи варто Україні побоюватись розгнівати президента Дональда Трампа розслідуванням діяльності Манафорта в Україні, спецпредставник наголосив на важливості верховенства права і закликав розрізняти внутрішню та міжнародну політику США.

За його словами, у США існує внутрішньополітичне питання про політичну роль Манафорта.

“Йому було винесено вирок з банківського шахрайства та ухиляння (від оподаткування – ред). Це економічні злочини вчинені ним задовго до того, як він почав відігравати роль в політичній кампанії Дональда Трампа”, – сказав Волкер.

“Увага ЗМІ до цього прикута тому що після цього він очолив передвиборчу кампанію Трампа. Це питання стало зручною нагодою для дискусій в США”, – додав він.

При цьому, на його думку, справа Манафорта стала проявом верховенства права в США

“Верховенство права є важливим в цій країні, і ми бачили нормальний процес розслідування його дій перед тим, які він приєднався до кампанії Трампа, було виявлено сфери, де він порушував закон. Було проведено суд, його визнали винним з деяких цих звинувачень і це нормально”, – наголосив Волкер.

Він закликав Україну так само надавати пріоритетного значення верховенству права.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко спростував інформацію NYT про блокування розслідування щодо Манафорта.

Як повідомлялося, 31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE