Politerno > Україна і світ > Комерційний директор ”Нафтогазу” перевів мільйони доларів за кордон

Комерційний директор ”Нафтогазу” перевів мільйони доларів за кордон

  • 29 Вересня, 2018
  • 1827 Переглядів
  • 0

Головний комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко 20 вересня 2018 року з рахунків Ощадбанку переказав на рахунок дружини Ірини Шафранової-Вітренко у Ліхтенштейні 1 млн 900 тис. євро і 2 млн 900 тис. доларів.

Про це ZN.UA стало відомо з джерел у банку.

Зазначається, що ця сума, як стверджує джерело, виправдана декларацією Юрія Вітренка і покривається бонусною виплатою, отриманою менеджером НАК “Нафтогаз України”.

Зокрема це гроші за виграні у Стокгольмі суди у “Газпрому” за контрактами купівлі-продажу і транзиту російського газу через територію України.

Наприкінці травня стало відомо, що наглядова рада “Нафтогазу України” вирішила роздати співробітникам компанії близько 37 мільйонів доларів у якості премії за перемогу у суді над російським “Газпромом”.

Як повідомлялось, восени минулого року правління “Нафтогазу” отримало премії за виграш першої частини судового спору з “Газпромом”.

Тоді список премійованих складався з 8 осіб. Серед них – Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Костянтин Пожидаєв.

Також відомо, що глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв і комерційний директор правління Юрій Вітренко отримають на двох $ 13,9 мільйона з $ 37 мільйонів премії, передбаченої правлінню за перемогу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі.

Співробітники НАК “Нафтогаз України” вже отримали першу частину премії на суму 20,7 млн ​​доларів у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з російським газовим монополістом “Газпромом” за транзитним контрактом.

Нещодавно Шевченківський райсуд Києва оштрафував голову правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на 1,7 тисячі гривень за відмову надати народному депутату інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

Читайте також: “В них прикрутило розум. І зовсім викрутило совість”: Тимошенко про “бейбі-бокс” для “Нафтогазу”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE