Politerno > Україна і світ > РПЦ погрожує розривом з Єрусалимським патріархатом

РПЦ погрожує розривом з Єрусалимським патріархатом

  • 17 Жовтня, 2018
  • 1576 Переглядів
  • 0

Російська православна церква (РПЦ) має намір призупинити служіння в Храмі гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинопольський в рішенні надати автокефалію Українській православній церкві.

Про це заявив секретар Російської духовної місії в Єрусалимі ігумен Никон, повідомляє “РИА Новости

“Якщо Єрусалимський патріархат прийме сторону Константинопольського патріархату і, як наслідок, дозволить “філаретівцям” служити на Гробі Господньому і в інших своїх храмах в Святій землі, то тоді нам доведеться призупинити служіння з ними”, – сказав він.

“Фактично це буде продовження скандалу, і, швидше за все, я так припускаю, що доведеться і з Єрусалимським патріархатом тоді припиняти спілкування, тому що в такому випадку вони стануть на бік розкольників”, – додав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір дати українській церкві автокефаліюзняв анафему з патріарха Української православної церкви КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та позбавив московського патріарха права висвячувати київського митрополита.

15 жовтня Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) сказав, що Об’єднавчий Собор відбудеться тоді, коли буде статут і назва єдиної церкви, а наразі нічого цього ще немає.

Читайте також: Турецький гамбіт. Яка роль Ердогана в рішенні Варфоломія по Україні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE