Politerno > Україна і світ > РПЦ вимагає вибачень від Константинополя за рішення по Україні

РПЦ вимагає вибачень від Константинополя за рішення по Україні

  • 22 Жовтня, 2018
  • 1350 Переглядів
  • 0

Російська православна церква згодна почати діалог з Константинополем, якщо він усвідомить “помилковість” своїх дій в Україні та принесе вибачення.

Про це сказав у понеділок журналістам прес-секретар патріарха Московського і всієї Русі священик Олександр Волков, передає ТАСС.

За його словами, шлях, на який став Константинополь може стати дуже важким для всього світового православ’я і для віруючих в Україні, але все може вирішитися, якщо “Константинополь встане на шлях діалогу”.

Він додав, що РПЦ має намір і далі “стояти в істині” і єдиною можливістю для початку діалогу може бути “усвідомлення помилковості своїх дій Константинопольським патріархатом і принесення вибачень за ті дії, які вже завдали істотної шкоди всьому світовому православ’ю”.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір дати українській церкві автокефаліюзняв анафему з патріарха Української православної церкви КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та позбавив московського патріарха права висвячувати київського митрополита.

15 жовтня Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

У свою чергу, архієпископія православних російських церков у Західній Європі (екзархат Вселенського патріархату) заявила, що Константинополь не припиняв спілкування з Московським патріархатом.

Як заявив під час спілкування з вірянами у чаті на сайті “Главред” архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря, патріарх Російської православної церкви Кирило, який у радінські часи співпрацював з Комітетом держбезпеки, досі залишається під впливом спецслужб РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE