Politerno > Україна і світ > Константинополь не розривав спілкування з РПЦ

Константинополь не розривав спілкування з РПЦ

  • 19 Жовтня, 2018
  • 1366 Переглядів
  • 0

Архієпископія православних російських церков у Західній Європі (екзархат Вселенського патріархату) заявила, що Константинополь не припиняв спілкування з Московським патріархатом.

Про це повідомляється на сайті архієпископії.

“Сповіщаємо вас про те, що Вселенський патріархат не переривав спілкування з Московським патріархатом і продовжує його поминати в порядку, встановленому в диптиху”, – йдеться в заяві.

Водночас екзархат підкреслив, що він “перебуває в повному спілкуванні з усією православною церквою”.

“Усі православні віруючі можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах в наших парафіях”, – додали в архієпископії.

Як повідомлялось, Російська православна церква має намір призупинити служіння в Храмі гробу Господнього, якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинопольський в рішенні надати автокефалію Українській православній церкві.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір дати українській церкві автокефаліюзняв анафему з патріарха Української православної церкви КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та позбавив московського патріарха права висвячувати київського митрополита.

15 жовтня Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич) сказав, що Об’єднавчий Собор відбудеться тоді, коли буде статут і назва єдиної церкви, а наразі нічого цього ще немає.

17 жовтня стало відомо, що Турецька православна церква подала позов до суду на Константинопольський патріархат і патріарха Варфоломія через рішення приступити до надання автокефалії церкві в Україні.

Читайте також: Турецький гамбіт. Яка роль Ердогана в рішенні Варфоломія по Україні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE