Politerno > Україна і світ > Філарет нагородив голову “Нафтогазу” орденом святого Андрія Первозванного

Філарет нагородив голову “Нафтогазу” орденом святого Андрія Первозванного

  • 28 Жовтня, 2018
  • 1758 Переглядів
  • 0

26 жовтня глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв отримав нагороду від предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Про це інформує сайт УПЦ КП.

У зустрічі також взяли участь керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт, перший заступник голови правління НАК “Нафтогаз” Сергій Віталійович Перелома та Президент асоціації “Спадщина України” Ірина Юліанівна Квасниця.

“Я дуже радий, що маю можливість сьогодні зустрітися і подякувати за вашу діяльність, яка є корисною не тільки для України, а й для нашої Церкви Київського Патріархату”, – сказав Патріарх Філарет.

За труди на благо Української держави та утвердження Помісної Української Православної Церкви Предстоятель Київського Патріархату нагородив голову правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва Одреном святого Андрія Первозваного II-го ступеня, першого заступника голови правління Сергія Віталійовича Перелому Одреном святого Андрія Первозваного II-го ступеня та Президента асоціації “Спадщина України” Ірину Юліанівну Квасницю Орденом святого архістратига Михаїла.

Також сторони обговорили соціальну ситуацію в нашій країні та перспективи її поліпшення, роль Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря під час Революції Гідності. Архієпископ Агапіт розповів про плани щодо розвитку Золотоверхої обителі.

Патріарх Філарет побажав присутнім і надалі жертовно трудитись на благо Батьківщини і українського народу та закликав на них Боже благословення.

Нагадаємо, днями глова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив, що одержану премю за виграний позов у російського “Газпрому” у Стокгольмському арбітражі переказав у США своїй матері.

Наприкінці травня стало відомо, що наглядова рада “Нафтогазу України” вирішила роздати співробітникам компанії близько 37 мільйонів доларів у якості премії за перемогу у суді над російським “Газпромом”.

Як повідомлялось, восени минулого року правління “Нафтогазу” вже отримало премії за виграш першої частини судового спору з “Газпромом”.

Тоді список премійованих складався з 8 осіб. Серед них – Андрій Коболєв, Сергій Перелома, Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Костянтин Пожидаєв.

Також відомо, що глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв і комерційний директор правління Юрій Вітренко отримають на двох $ 13,9 мільйона з $ 37 мільйонів премії, передбаченої правлінню за перемогу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі.

Співробітники НАК “Нафтогаз України” вже отримали першу частину премії на суму 20,7 млн ​​доларів у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з російським газовим монополістом “Газпромом” за транзитним контрактом.

Нещодавно Шевченківський райсуд Києва оштрафував голову правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на 1,7 тисячі гривень за відмову надати народному депутату інформацію з переліком осіб, які отримали премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”.

Читайте також: “В них прикрутило розум. І зовсім викрутило совість”: Тимошенко про “бейбі-бокс” для “Нафтогазу”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE