Politerno > Україна і світ > Медведчук перестав брати участь в переговорах у Мінську – Марчук

Медведчук перестав брати участь в переговорах у Мінську – Марчук

  • 4 Грудня, 2018
  • 1301 Переглядів
  • 0

Проросійський політик, кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук перестав брати участь у Мінських переговорах.

Про це в інтерв’ю “Бі-бі-сі” сказав Євген Марчук представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі замість Леоніда Кучми.

“Наскільки я знаю, на переговорах він був представником СБУ і медіатором на рівні між президентами. Зараз від СБУ – вже кілька раундів інша людина. А про роль Медведчука як політика і посередника в контактах між президентами – це інша тема, яка не стосується мінських переговорів”, – заявив він.

Своєю чергою представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила у фейсбуці, що від СБУ в роботі підгрупи бере участь Юрій Кочанов, Керівник об’єднаного центру зі звільнення заручників.

Як повідомлялось, що в 2018 році Медведчук повернувся в українську політику. Навесні він заявив, що збирається балотуватися на виборах у Верховну Раду в 2019 році, вступив у партію “За життя” і швидко став одним з її лідерів.

Раніше журналісти програми “Схеми”, повідомляли, що Медведчук возить до Росії сторонніх осіб.

За даними “Схем”, із початку року Медведчук літав до Росії 21 раз.

Медведчуку, як уповноваженому на перемовини з РФ щодо звільнення полонених та політв’язнів дозволено літати до Росії попри закрите між країнами авіасполучення.

Також повідомлялося, що президент Петро Порошенко провів кілька таємних зустрічей з Медведчуком – за версією АП, для розблокування процесу звільнення політв’язнів Кремля.

Нещодавно британський депутат Мартін Докерті-Х’юз (Шотландська національна партія) закликав уряд вивчити зв’язки президента України Петра Порошенка з кумом президента Росії Віктором Медведчуком.

Читайте також: “Керівником виборчого штабу Порошенка поступово стає Медведчук” – політтехнолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE