Politerno > Україна і світ > Порошенко пояснив, чому Путін не хоче спілкуватися і хто такий Медведчук

Порошенко пояснив, чому Путін не хоче спілкуватися і хто такий Медведчук

  • 16 Грудня, 2018
  • 1460 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко заявив, що президент Росії Володимир Путін не хоче з ним спілкуватися, “бо не має, що сказати”.

Як повідомляє УП, про це Порошенко заявив на прес-конференції 16 грудня у Києві, коментуючи питання про долю українських політв’язнів за відсутності комунікації з Путіним.

“Перешкода, що ми вже рік не можемо звільнити жодного в’язня – з тюрем РФ, ОРДЛО та Криму – полягає не в тому, що Путін не хоче спілкуватися з Порошенком. А в тому, що він не хоче їх звільняти”, –  заявив Порошенко.

Президент нагадав, що після акту агресії РФ у Керченській протоці він намагався зв’язатися з Путіним, але той відмовився спілкуватися, згодом пославшись на “виборчу кампанію” в Україні.

Читайте також: У парламенті Британії закликали уряд дослідити зв’язки Порошенка з Медведчуком

“Він відмовився (розмовляти – ред.) не тому, що це пов’язано з виборчим процесом в Україні, а тому, що йому немає що сказати”, – упевнений Порошенко.

Він додав, що Путін “не очікував, що протягом 24 годин, за які були проведені інтенсивні консультації з міжнародними партнерами, будуть заяви Великої сімки, ЄС, більшості країн”.

“Йому не було, що відповісти”, – додав Порошенко.

Також на питання про те, якою наразі  є роль лідера ГО “Український вибір” Віктора Медведчука у звільненні полонених, Порошенко заявив: “Ми всі все розуміємо. Де-факто Медведчук є представником Путіна на цих переговорах (у Мінську – ред.)”.

Читайте також: Чому українська влада не чіпає Медведчука і його телеканали

“І він є єдиним джерелом, каналом для донессення його позиції. … Треба перевірити, але здається  з травня чи квітня (2018 р. – ред.) він не бере участі у засіданнях ТКГ“, – заявив Порошенко.

“І якщо стоїть питання перед президентом Порошенком, що він має зустрічатися і готувати будь-які пропозиції, які допоможуть повернути наших хлопців і дівчат додому – чи це є заручники на окупованій території, чи політв’язні  – я буду це робити і буду зустрічатися (з Медведчуком – ред.)”, – заявив президент.

Нагадаємо, що сам Віктор Медведчук в інтерв’ю Deutsche Welle заявив, що на переговорах з Володимиром Путіним обговорює ті питання, про які його попросив президент України Петро Порошенко.

Читайте також: “Законна анексія Криму” і найефективніший Медведчук – скандальні тези Порошенка

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE