Politerno > Україна і світ > Ще в одному храмі УПЦ МП оголосили про перехід до нової церкви

Ще в одному храмі УПЦ МП оголосили про перехід до нової церкви

  • 19 Грудня, 2018
  • 1382 Переглядів
  • 0

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), звільнений УПЦ МП, провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва, де оголосив про перехід до Помісної церкви України.

Про це повідомляє “Громадське”.

Зазначається, що присутні у храмі віряни зустріли його слова оплесками.

“Наразі Спасо-Преображенський храм відноситься до церкви Московського патріархату. Після створення в Україні Православної церкви на Об’єднавчому соборі, в МП заборонили Драбинку проводити службу в цьому храмі, адже він вирішив перейти до нової церкви”, – йдеться у повідомленні.

У виданні додали, що парафіяльна рада 18 грудня постановила, що Драбинко має право служити у храмі та залишитися його настоятелем.

“Сьогодні я вперше під час літургії поминав Вселенського патріарха та Блаженнішого митрополита Київського Епіфанія. Та, на жаль, частина прихожан та священнослужителів не прийняли мого долучення до ПЦУ, відтак покинули храм. Але я сподіваюся, що вони повернуться. Наші двері відкриті”, — сказав Драбинко.

Раніше повідомлялося, що у Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України.

Як повідомлялось, Об’єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

14 грудня вселенський патріарх Варфоломій запросив новообраного предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на вручення томосу до Стамбула 6 січня.

Читайте також: Без об’єднання. П’ять головних висновків після собору нової церкви

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE