Politerno > Україна і світ > Британський медіа-регулятор визнав порушення в роботі Russia Today

Британський медіа-регулятор визнав порушення в роботі Russia Today

  • 20 Грудня, 2018
  • 1331 Переглядів
  • 0

Британський медіа-регулятор Ofcom визнав порушення в роботі російського телеканалу Russia Today.

Про це пише Lb.ua з посиланням на Reuters за підсумками розпочатого навесні розслідування проти RT.

Медіа-регулятор угледів у роботі RT порушення принципу об’єктивності. Це стосується і новинних, і повсякденних програм, що виходили на російському телеканалі в березні-квітні 2018 року. Це стосується в тому числі сюжетів про отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

“Загалом ці сім порушень є серйозним недотримання наших правил мовлення”, – йдеться в заяві Ofcom.

RT попередили про можливість накладення санкцій.

Російський телеканал у відповідь заявив, що він “вкрай розчарований” висновками Ofcom і незабаром ухвалить рішення про подальші дії.

Сергія і Юлію Скрипаль знайшли без свідомості в британському Солсбері на початку травня. Прем’єрка Британії Тереза Мей заявляла, що Росія ймовірно причетна до отруєння Скрипаля, а злочин учинили за допомогою бойової нервово-паралітичної речовини класу «Новичок», розробленої в РФ. Москва свою причетність заперечує.

Російська влада заперечує звинувачення в свою адресу. Президент Володимир Путін називав Петрова і Боширова приватними особами, що не мають стосунку до розвідки. Після його заяви обидва побували в ефірі державного телеканалу RT і заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе “Русланом Бошировим”, насправді звати Анатолій Чепіга. Він – полковник ГРУ і нагороджений званням “Героя РФ”.

Другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів виявився військовий лікар і полковник ГРУ Олександр Євгенович Мішкін.

Як стало відомо наприкінці серпня, у Федеральному реєстрі США опубліковано документ про санкції щодо Росії через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Новими санкціями встановлюється, зокрема, заборона на продаж зброї і продукцію подвійного призначення, а також відмова від кредитування Росії.

Також повідомлялось, що США, Франція, Німеччина та Канада дійшли спільної думки з Британією про те, що влада РФ «майже безсумнівно» погодила отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки.

Згодом 26 країн видворили 143 російських співробітника розвідки, які видавали себе за дипломатів, у зв’язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE