Politerno > Україна і світ > Підозрюваний у нападі на Гандзюк розповів, як Левін замовив у нього злочин

Підозрюваний у нападі на Гандзюк розповів, як Левін замовив у нього злочин

  • 14 Лютого, 2019
  • 1623 Переглядів
  • Comments Off

На засіданні Шевченківського районного суду столиці зачитують розшифровку допиту підозрюваних у вбивстві Херсонської активістки Катерини Гандзюк.

За словами Сергія Торбіна, зустріч з Олексієм Левіним, ще одним фігурантом справи, який зараз переховується в Домінікані, відбулася в середині серпня і була випадковою, пише Цензор.НЕТ.

“Він запитує: “Чи є хтось із людей? Є робота”. Я запитую: “Яка?”. “Треба завдати тілесні ушкодження””, – сказав, згідно з розшифровкою допиту, Торбін.

“Я запитав: “Кому завдати, що за тілесні ушкодження? Кому конкретно?”. Він каже: “Гандзюк”. Я трохи здивувався. Потім кажу: “А як ти собі це уявляєш? Це ж жінка”. “Ну, жінка і жінка, і що?”. Кажу: “Я сам цього робити не буду, у хлопців запитаю. Що по чому?”. “Якщо побити, руку-ногу зламати, то п’ятірка. Якщо кислотою облити, то 2,5-3”, – описав Торбін під час допиту свій діалог з Левіним.

За словами Торбіна, Левін повідомив йому, що Гандзюк “всіх задовбала”. І що її діяльністю незадоволений якийсь “Миколайович”.

“Я запитав, хто це Миколайович?”. “Ти що, не знаєш, хто такий Миколайович? Ну, я так припустив, що це може бути Мангер”, – стверджує Торбін.

“Левін хотів, щоб хлопці завдали тілесних ушкоджень, мала бути рука-нога, середньої тяжкості ушкодження, а не такі наслідки. Кількість сірчаної кислоти вибирав виконавець”, – додав Торбін.

Перед цим стало відомо, що суд з обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру дослідить частину матеріалів у закритому режимі.

Відповідні клопотання задовольнив слідчий суддя, повідомляє “Громадське”.

Зокрема, йдеться про диски з відеодопиту підозрюваних Сергія Торбіна та Ігора Павлоського.

Про перегляд відео у закритому режимі клопотала прокуратура, наголошуючи на тому, що в матеріалах міститься інформація, оприлюднення якої може зашкодити подальшому розслідуванню.

Адвокати Мангера клопотали про перегляд у закритому режимі протоколу допиту свідка Олександра Власова, під час якого, за словами захисників, чоловік назвав два прізвища ймовірних організаторів нападу на Гандзюк, які також є “Миколайовичами”, але це не Мангер.

На думку адвокатів, оприлюднення їхніх прізвищ може зашкодити подальшому слідству і попередити цих осіб, якщо вони дійсно причетні до злочину.

Оголошення рішення про запобіжний захід буде відбуватися у відкритому режимі.

Попередньо в суді було досліджено близько 500 сторінок документів із клопотання прокуратури про арешт Мангера, зокрема – протоколи допиту підозрюваних, свідків, слідчих експериментів та висновки експертів та лікарів.

Як повідомлялось, голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Учора суд не дозволив Владиславу Мангеру пройти перевірку на поліграфі.

Під час засідання Мангер звинуватив у вбивстві Гандзюк Службу безпеки.

Сьогодні у СБУ заявили, що підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер намагається дискредитувати СБУ, стверджуючи, що її співробітник причетний до вбивства активістки. Водночас в СБУ запевнили, що заяви Мангера будуть ретельно перевірені.

Читайте також: Влада намагається використати справу Гандзюк для дискредитації Тимошенко – експерт

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE