Politerno > Україна і світ > “Сила людей” відкликала Гнапа з президентських перегонів (Відео)

“Сила людей” відкликала Гнапа з президентських перегонів (Відео)

  • 2 Березня, 2019
  • 1225 Переглядів
  • Comments Off

Партія “Сила людей” ухвалила рішення про відкликання свого кандидата на президентських виборах 2019 року Дмитра Гнапа. 

Відповідне рішення було ухвалено 2 березня в ході XI Всеукраїнського з’їзду партії, що пройшов у Дніпрі. 

За повідомленням “Сили людей”, на порядку денному з’їзд мав чотири питання, зокрема й “вирішення ситуації, що склалася навколо президентських виборів”. 

У коментарі “Громадському” Гнап пояснив, що партія “не могла зняти його з виборів, а лише рекомендувати знятись”.

“Лише по волі кандидата, мене закликали знятись і я знімаюсь, бо з’явився єдиний кандидат від демократів. Я кампанію припиняю, як я і раніше обіцяв і публічно заявляв, знімаюсь на користь єдиного кандидата від демократичних сил, яким … став Гриценко”, – зазначив Гнап.

Нагадаємо, 8 лютого політрада партії “Сила людей”, яка раніше висунула Дмитра Гнапа кандидатом у президенти, висунула йому вимогу повернути заставні 2,5 млн гривень, необхідні для реєстрації у ЦВК. Політрада також звернулася до Гнапа з вимогою відкликати свою кандидатуру на виборах.

Перед цим навколо Гнапа розгорівся скандал. Колеги Гнапа заявили, що він не перерахував у 2015 році на потреби армії усі 15 тисяч євро, які тоді отримали журналісти “Слідства. Інфо” в якості премії.

Сам Гнап це підтвердив і запевнив, що перерахує ці гроші журналістам. Коментуючи скандал, він заявив, що не збирається знімати свою кандидатуру з виборів.

12 лютого стало відомо, що Дмитро Гнап перевів гроші редакції “Слідство. Інфо”, які раніше журналісти отримали в якості премії.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE