Politerno > Україна і світ > Іспанське видання написало про “таємну російську корупційну мережу Порошенка”

Іспанське видання написало про “таємну російську корупційну мережу Порошенка”

  • 28 Березня, 2019
  • 3229 Переглядів
  • Comments Off

Люди з оточення президента України Петра Порошенка через офшорні компанії на Британських Віргінських островах «відмивають» мільйони доларів і торгують з Російською Федерацією.

Про це в статті «Таємна російська корупційна мережа Порошенка» пише іспанська газета Okdiario.

«Ділові партнери та близькі колеги Порошенка більше не можуть ховатися за  ілюзією політичної непереможності. Три роки між українськими чиновниками виявили спільну нитку: вони використовуали податкову гавань на Британських Віргінських островах для сумнівних угод з росіянами. Було «відмито» понад 250 мільйонів українських гривень (близько 9 мільйонів доларів). Більш глибокий аналіз декількох конкретних випадків показує міцний зв’язок Росії з корупційною мережею Порошенка», – пише іспанське видання.

За словами автора статті Даніеля Абаскала, проведене прокуратурою Відня у 2016 році розслідування викрило масштабну схему «відмивання» грошей компанією з Британських Віргінських островів Hanslope Consulting Corp, яку пов’язують із чинним президентом України. 

Читайте також: Тимошенко: Президента, якого ЄС та США підозрюють у корупції, потрібно негайно міняти (Відео)

«Президент Порошенко має зв’язки з Hanslope через свого близького партнера Ігоря Кононенка та Тетяну Воздовську. Використовуючи Hanslope, Кононенко продавав уран, газ і титан російським збройним компаніям. Як тільки почалося розслідування діяльності Hanslope в Європейському Союзі, Воздовська наступного ж дня ліквідувала компанію», – зазначає журналіст.

Також, за інформацією газети, Петро Порошенко веде бізнес з Росією через свого партнера й екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. «Як кінцевий бенефіціар фінансової корпорації Teckford Investments, Гладковський є основним акціонером двох російських компаній SV Motorinvest LLC і Technoproekt Ltd. Перед тим, як передати власність своєму довіреному товаришеві Гладковському, сам Порошенко був співвласником Bogdan Holding GmbH, що базується в Австрії і безпосередньо пов’язана з цими російськими компаніями», – йдеться у статті.

Читайте також: Завод Порошенка під час будівництва Подільсько-Воскресенського мосту закуповував у РФ товари на бюджетні кошти (Відео)

Крім того, за інформацією Okdiario, Петро Порошенко є кінцевим бенефіціаром російської компанії «Крохмалепродукти», яка постачає свою продукцію для Roshen.

«Схема відмивання грошей поглиблюється, адже була виявлена ​​ще одна міжнародна корпоративна структура. Порошенко – ймовірний кінцевий бенефіціар іншої російської компанії під назвою «Крохмалепродукти», постачальника товарів для Roshen, його імперії цукерок», – пише Даніель Абаскал.

Як зазначає іспанське видання, після скандалу Panama Papers, коли була розкрита структура Порошенка, він переніс інвестиції в паралельні компанії, щоб уникнути будь-якої реєстрації під своїм ім’ям.

Читайте також: Кіпрський суд почав розслідування щодо офшорних махінацій Порошенка, Кононенка та Гладковського (Документи)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE