Politerno > Україна і світ > Скупка голосів для Петра у Дніпрі: роль Павелка і “Наріка”

Скупка голосів для Петра у Дніпрі: роль Павелка і “Наріка”

  • 30 Березня, 2019
  • 2110 Переглядів
  • Comments Off

Громадському проекту «Карусель-2019» стали відомі адреси базування штабів з підкупу на користь Петра Порошенка та імена організаторів «піраміди» у двох районах міста Дніпро – Новокодацькому та Шевченківському.

Дану інформацію разом з контактами на електронну пошту проекту “Карусель 2019” повідомили місцеві активісти. Місце дислокації штабу зі скупки в Новокодацькому районі (до декомунізації – Ленінському) Дніпра знаходиться за адресою проспект Нігояна, 77 – біля будівлі районної ради.

Очолює районну «піраміду» Дрюк Дмитро В’ячеславович – є директором фірми таксі «Перший таксомоторний». Він працює разом зі своєю дружиною Скрипниченко Катериною Григорівною – помічницею судді Бабушкінського райсуду Дніпра, яка зараз формально перебуває у декреті. Окрім того, Дрюк глибоко інтегрований у владну вертикаль: зокрема, його кума Глуховеря  (Галайдич)  Катерина Миколаївна є дружиною екс-керівника МВС в Дніпропетровський області, а нині глави Департаменту боротьби з торгівлею людьми Національної поліції України Глуховері Віталія Андрійовича. Останній відомий тим, що за його керівництва тоді ще міліцією 26 січня 2014 року відбулося побоїще перед Дніпропетровською облдержадміністрацією. Щоправда Віталій Глуховеря заявляв, що даних про взаємодію його співробітників з тітушки в результатах службового розслідування не виявлено, хоча прокурор Дніпропетровської області Роман Федик в жовтні 2014 року ініціював притягнення до дисциплінарної відповідальності Віталія Глуховері.

Читайте від проекту: Викрито усю київську мережу Порошенка

Безпосередньо організацією схеми займається близький до Дрюка – Андрій Петрович Пасічник, як його ідентифікують наші інформатори. Також в команді працює Олексій Володимирович Куклицький – відомий тим, що публікував у себе на сторінці ВКонтакте різні «антимайданівські»пости, і який власне виплачує кошти на реалізацію підкупу виборців.

У Шевченківському районі Дніпра за скупку відповідає Атаманенко Артем Віталійович, який з 2016 року є головою Шевченківської районної у місті ради і представляє Блок Петра Порошенка. У 2013-2014 роки був помічником народного депутата Верховної Ради Андрія Павелка, який, за даними «Карусель-2019» є куратором усієї системи підкупу в місті Дніпро. Він є сватом Олександра Петровського, більш відомого як «Нарік», який відповідає за силове прикриття системи підкупу у Дніпрі.

Помічницею Атаманенка у схемі підкупу виступає Яворенко Маргарита Павлівна, яка офіційно обіймає посаду головного спеціаліста відділу організаційної роботи та внутрішньої політики Шевченківської районної ради. На місцевих виборах-2015 вона була кандидатом до Самарської районної ради від «БПП – Солідарність», але депутатом так і не стала. Через Яворенко її шеф Атаманенко передає розпорядження далі – до відповідаючої за «виборчий процес» Малінкину Юлію Вікторовну. Вона – начальник відділу організаційної роботи та внутрішньої політики Шевченківської районної ради. Також у команді працює Добрицький Руслан Олександрович – інспектор відділу у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Шевченківської районної ради.

Читайте від проекту: Скупка для Петра: Розподіл округів та імена організаторів

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE