Politerno > Україна і світ > Євросоюз виключив із санкційного списку 9 осіб з оточення Януковича – ЗМІ

Євросоюз виключив із санкційного списку 9 осіб з оточення Януковича – ЗМІ

  • 13 Квітня, 2019
  • 1595 Переглядів
  • Comments Off

Євросоюз виключив кількох людей зі свого санкційного списку через недостатність доказів їхньої причетності до підриву територіальної цілісності України.

Про це повідомила газета Die Welt з посиланням на внутрішні документи Європейської зовнішньополітичної служби (EAD).

“Накладення обмежувальних заходів на дев’ятьох українців, близьких до президента Віктора Януковича в 2014 році, було знято, переважно, через недостатність доказів”, – йдеться в повідомленні.

Водночас імена не називаються.

Як пише газета, зараз до санкційного списку ЄС занесені 170 осіб та 44 організації, які, на думку Брюсселя, своїми діями підривали територіальну цілісність України і сприяли загостренню конфлікту в країні.

Видання нагадало, що особи, які потрапили у санкційний список, можуть оскаржити введення обмежувальних заходів у суді, проте низка таких спроб, зокрема з боку Аркадія Ротенберга та Дмитра Кисильова, ні до чого не призвели.

У лютому ми повідомляли, що Євросоюз продовжить санкції проти Януковича і його оточення ще на рік.

У березні 2014 року ЄС ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо майже двох десятків колишніх вищих чиновників України, які можуть бути причетні до розкрадання державних коштів України.

Санкції щорічно продовжуються, але до 2019 року список скоротився до 12 осіб. Зараз у санкційному переліку залишаються Віктор Янукович, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Віктор Ратушняк, Олександр Янукович, Артем Пшонка, Микола Азаров, Сергій Курченко, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Олександр Клименко, Едуард Ставицький.

Як повідомлялось, суд Європейського союзу анулював санкції, які були накладені на колишнього українського прем’єр-міністра Миколу Азарова, запроваджені проти нього у 2014 році і продовжені у 2015-му.

Колишній глава Адміністрації президента Андрій Клюєв, який минулого року виграв суд проти ЄС, був виключений зі списку.

Посли ЄС у лютому  минулого року виключили із санкційного списку ЄС колишнього міністра юстиції України часів Януковича Олену Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

У березні Євросоюз офіційно зняв санкції з Олени Лукаш та Сергія Клюєва

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE