Politerno > Україна і світ > Командування армії незаконно агітує за Порошенка – ЗМІ

Командування армії незаконно агітує за Порошенка – ЗМІ

  • 13 Квітня, 2019
  • 1535 Переглядів
  • Comments Off

Заступник командуючого флотом Олексій Неіжпапа і радник глави держави Юрій Бірюков проводили бесіди серед офіцерів з метою агітації за кандидата в президенти Петра Порошенка.

Про це повідомляє theБабель, з посиланням на джерела у Миколаївському гарнізоні Військово-морських сил.

Як розповіли військовослужбовці, 11 квітня в одну з частин приїжджав з візитом замкомфлота Неіжапа, який зібрав офіцерів в окремому кабінеті і розповів, чому на виборах президента потрібно підтримати Порошенка.

За словами одного з учасників зустрічі, як переконання використовувалися аргументи про те, що “нинішній гарант створив флот з нуля”, а новий президент може змінити зовнішньополітичний курс на Росію.

Неінжапа підтвердив свій візит в частину, проте заперечує всі звинувачення в агітації за Порошенка.

Крім того, 9 квітня військові з цієї ж частини зустрічалися з волонтерами. Бесіда тривала 40 хвилин, а самі волонтери теж агітували за чинного президента, команда якого, як стверджують вони, повинна закінчити раніше розпочаті реформи.

Офіцери відзначають, що агітація з боку волонтерів здійснюється за наказом, який нібито підписав заступник начальника Генштабу ЗСУ Радіон Тимошенко.

Втім, сам генерал-майор Радіон Тимошенко стверджує, що доручення він дійсно підписував, але ніяких наказів про агітацію не давав, тому що це є грубим порушенням.

Волонтер Ольга Малярчук, яка була присутня на зустрічі і нібито агітує в ході бесіди за Порошенка, також відкидає звинувачення на свою адресу.

Також співрозмовники видання в частині відзначили, що перед першим туром виборів президента приїжджав радник Порошенка Юрій Бірюков, який приховано агітував за президента.

Як повідомлялось, МВС має намір провести зустрічі та закликати представників обох штабів кандидатів у президенти уникати образливих висловлювань і провокативних плакатів в бік опонентів.

Напередодні між Зеленським і Порошенком трапилася перепалка в прямому ефірі, під час якої актор заявив, що чекає опонента 19 квітня на НСК “Олімпійський”.
 
У свою чергу Порошенко має намір в цей день відвідати студію Суспільного телебачення, а на стадіоні планує з’явитися 14 квітня, куди раніше викликав Зеленського.
 
Гендиректор групи “1+1 media” Олександр Ткаченко заявив, що телеканал подасть в суд на президента Петра Порошенка “за минулі звинувачення на адресу каналу” та після того, як він “ганебно увірвався в ефір приватної кампанії, користуючись статусом глави держави”.
 
Також стало відомо, що Центральна виборча комісія визначила черговість надання кандидатам у президенти ефірного часу на загальнонаціональних каналах Суспільного телебачення і Суспільного радіо НСТУ для проведення передвиборної агітації.
 

12 квітня в штабі кандидата у президенти України і лідера електоральних симпатій Володимира Зеленського заявили, що шоумен має намір провести дебати зі своїм опонентом Петром Порошенком 19 квітня на НСК “Олімпійський”.

Також в цей день на НСК “Олімпійський” пройшла зустріч представників виборчих штабів кандидата в президенти Володимира Зеленського та чинного президента України Петра Порошенка.

Читайте також: Чи можливі позачергові вибори парламенту?

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE