Politerno > Тернопільщина > Предстоятель ПЦУ Епіфаній уперше відвідав Тернопільщину (Фото)

Предстоятель ПЦУ Епіфаній уперше відвідав Тернопільщину (Фото)

  • 14 Квітня, 2019
  • 2055 Переглядів
  • Comments Off

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній здійснив свій перший архіпастирський візит на Тернопільщину.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Тернопільської єпархії ПЦУ, сьогодні Епіфаній очолив всенічне богослужіння у кафедральному храмі Різдва Христового.

В кінці богослужіння правлячий архієрей Тернопільсько-Бучацької єпархії архієпископ Тихон висловив щирі слова подяки за архіпастирський візит та очолену молитву.

Тихон подарував предстоятелю ПЦУ копію чудотворної ікони Матері Божої Тернопільської.

На завершення митрополит Епіфаній вклонився до Тернопільської чудотворної ікони Матері Божої та помолився на могилі спочилого предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви Митрополита Мефодія (Кудрякова).

Як повідомлялось, з лютого у Софії Київській відбулась інтронізація предстоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія.

5 січня у Стамбулі відбулося підписання томоса про автокефалію Православної Церкви в Україні. Згодом з’явився текст підписаного Варфоломієм томосу

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію Православної Церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Читайте також: Без Філарета, але з “Наріком” і з Порошенком на п’єдесталі. Як підписували Томос в Стамбулі і що у ньому значиться

 
Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE