Politerno > Україна і світ > Порошенко на РНБО роздав дорученя керівникам відомств щодо рішення по “Привату”

Порошенко на РНБО роздав дорученя керівникам відомств щодо рішення по “Привату”

  • 18 Квітня, 2019
  • 1819 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко провів засідання РНБО, під час якого роздав керівникам міністерств і правоохоронних органів доручення, пов’язані із визнанням незаконною приватизації “Приватбанку”.

Засідання РНБО відбулось ввечері четверга за терміновим скликанням президента.

Доручення від Порошенка отримали очільники Національного банку, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Служби безпеки, Генеральної прокуратури.

“Я прошу скласти протокол доручень за підсумками сьогоднішньої наради і сьогодні ж його розписати”, – звернувся президент до секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Зокрема, Нацбанк попросили забезпечити безперебійну роботу всіх філіалів “Приватбанку”, укомплектувати їх необхідною готівкою, не допустити збоїв функціонування.

Міністерство фінансів має проаналізувати ризики і загрози, пов’язані з можливим виконанням рішенням суду, якщо воно набуде чинності, прорахувати можливі збитки держави.

Також Порошенко підтримав пропозицію міністра юстиції Павла Петренка і вирішив звернутись до Вищої ради правосуддя із проханням прискорити кваліфікаційне оцінювання суддів для того, щоб перезапустити Окружний адміністративний суд Києва, який ухвалив рішення щодо “Приватбанку”.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного “Приватбанку” з ринку за участю держави.

Як повідомлялось, громадський рух “Чесно” заявив, що колегія суддів, яка визнала незаконною націоналізацію “ПриватБанку” та задовольнила позов мільярдера Ігоря Коломойського до Нацбанку та Кабінету міністрів, недоброчесна.

У Зеленського так відреагували на рішення щодо “Привату”: То, хто маріонетка Коломойського?

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман впевнений, що рішення про визнання націоналізації Приватбанку незаконною буде оскаржене.  

Заступниця голови НБУ Катерина Рожкова на прес-брифінгу заявила, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський не отримає компенсацію за націоналізацію фінансової установи, оскільки не зможе довести в суді факт заподіяння йому збитків.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE