Politerno > Україна і світ > Стало відомо, чому Епіфаній не з’явився на відео Зеленського

Стало відомо, чому Епіфаній не з’явився на відео Зеленського

  • 13 Травня, 2019
  • 1358 Переглядів
  • Comments Off

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній відсутній у звернення різних релігійних лідерів до мешканців окупованого Донбасу, поширеному Володимиром Зеленським, бо ієрарху не сподобався текст.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на джерела.

“За даними джерел BBC в оточенні Епіфанія, йому пропонували з’явитися на відео, проте він відмовив. Ієрарху не сподобався текст, який йому пропонували озвучити, про те, що “говорити потрібно не мовою гармат”, – пише видання.

За словами співрозмовників, Епіфаній хвилювався, що виглядатиме немов він закликає до перемовин із лідерами бойовиків.

Видання зазначає, що предстоятель церкви переживав, що участь у відео його і Філарета призведе до різночитань у тому, хто в ПЦУ головніший.

Пізніше у прес-службі ПЦУ у коментарі Українській правді розповіли, що готові брати участь у міжконфесійній миротворчій діяльності.

“Протягом понад 20 років наша Церква є учасником міжконфесійного формату взаємодії – Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, і в рамках Ради готова брати активну участь у міжконфесійній миротворчій діяльності та сприяти деокупації Криму і окремих районів Донбасу”, – йдеться у повідомленні.

У ПЦУ зауважили, що “так було неодноразово в минулому при підготовці міжконфесійних звернень, які завжди ухвалюються консенсусом”.

“На зустрічі з обраним президентом України Володимиром Зеленським Митрополит Епіфаній сказав, що Православна Церква України підтримує зусилля у наближенні перемоги над агресором та у встановленні справедливого миру на тимчасово окупованих територіях”, – розповіли у прес-службі ПЦУ.

Також у ПЦУ додали, що Церква “як безпосередньо, так і в рамках Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій завжди сприяє відповідним ініціативам”.

Нагадаємо, 13 травня новообраний президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення різних релігійних лідерів до мешканців окупованих територій, предстоятеля Православної церкви України Епіфанія на запису немає. 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE