Politerno > Україна і світ > Порошенко підписав мовний закон

Порошенко підписав мовний закон

  • 15 Травня, 2019
  • 1107 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко підписав розблокований Верховною Радою закон про функціонування української мови як державної.

Свій підпис глава держави поставив 15 травня.

“В цей день, я як президент України Петро Порошенко маю високу честь і унікальну можливість підписати закон про забезпечення функціонування української мови як державної”, – сказав він.

Порошенко вкотре наголосив, що цей закон жодним чином не утискає інші мови.

“Я, до речі, сподіваюсь, що і нова влада також, ретельно проаналізувавши закон, буде імплементувати його норми в життя, підтримає”, – додав президент.

Порошенко подякував народним депутатам, голові Верховної Ради Андрію Парубію та громадським активістам і діячам культури, які підтримували закон.

“І лише політична сила, орієнтована на Москву, в основному вона не підтримала закон. Але це ще більше доводить, що ми рухаємося в правильному напрямку”, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, 25 квітня народні депутати ухвалили закон № 5670-д “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який почали розглядати у другому читанні ще 28 лютого. За це рішення проголосували 278 парламентарів. Повністю проти проголосувала фракція “Опозиційний блок”.

Європейська Комісія заявила, що вивчить і дасть свою оцінку прийнятому українським парламентом закону про функціонування української мови як державної.

Нещодавно Окружний адмінсуд Києва отримав позов від ГО “Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної”, у якому просять заборонити голові Верховної Ради Андрію Парубію підписувати ЗУ “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE