Politerno > Україна і світ > Джуліані поцікавився чи арештують Коломойського

Джуліані поцікавився чи арештують Коломойського

  • 18 Травня, 2019
  • 1388 Переглядів
  • Comments Off

Персональний адвокат президента США Рудольф Джуліані обурений тим, що олігарх Ігор Коломойський по приїзді в Україну погрожував двом американським громадянам.

Про це він написав у суботу в Twitter, коментуючи інформацію про повернення Коломойського в Україну.

“Щойно він повернувся, він погрожував двом американським громадянам. Представники Коломойського і вороги президента Трампа консультують новообраного президента. Чи буде він заарештований?“, – написав Джуліані.

17 травня в інтерв’ю програмі Радіо Свобода “Схеми” Коломойський назвав аферистами двох американців – Лева Парнаса та Ігоря Фрумана, які “збирають з людей гроші”, прикриваючись зв’язками з Джуліані.

“І вони ходять тут Україною, збирають з людей гроші, розповідають, що вони близькі з паном Джуліані – і що вони вирішать з паном Луценком будь-яке питання. Пан Луценко про це навіть не знає. І, я думаю, пан Джуліані теж про це не знає”, – сказав Коломойський.

“І в найближчому майбутньому, повірте мені, ми цих двох “субчиків” виведемо на світло боже. Щоб вони не думали…”, – додав олігарх.

Він розповів, що Парнас і Фруман приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як “треба із Зеленським спілкуватися”.  

“Я сказав – я не маю відношення до Зеленського. Після цього вони зникли – і тут почалися всі ці провокації: щодо Джуліані, оточення, позбутися, ще якоїсь маячні”, – сказав Коломойський, коментуючи заяву Джуліані про те, що Зеленський повинен позбутися “причеп з минулого і кримінальних олігархів – Ігоря Коломойського та інших”.

Нагадаємо, вночі, 16 травня, журналіст ““Схем” Михайло Ткач повідомив, що з Ізраїлю прилетів олігарх Ігор Коломойський. Він не був в Україні з червня 2017 року.

В інтерв’ю програмі “Схеми” Коломойський прокоментував заяву адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані про те, що для виконання передвиборчих обіцянок Зеленському треба позбутися людей “з минулого”.

Він заявив, що в Україні діють два аферисти, які перебувають, за його даними, під розслідуванням у США. Одного звати Лев Парнас, а інший Ігор Фруман. Вони нібито “збирають з людей гроші і розповідають, що близькі з паном Джуліані – і вони вирішать з паном Луценком будь-яке питання”. 

Також він заявив, що ФБР, можливо, і веде розслідування стосовно нього, але воно нічим не завершиться, бо він “нічого протизаконного на території США, ЄС чи України не скоїв”.

В інтерв’ю “Схемам” Ігор Коломойський заявив, що збирається жити в Україні найближчі п’ять років.

Раніше видання The Daily Beast з посиланням на 3 джерела повідомило, що ФБР веде розслідування проти олігарха Ігоря Коломойського.

Видання також зазначає, що Ігоря Коломойського “звинувачували у замовних убивствах” (у 2015 році), а тепер вважають покровителем кандидата у президенти, коміка Володимира Зеленського.

Федеральне бюро розслідувань країни “не підтверджує і не заперечуєіснування будь-якого розслідування” проти олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів.

Раніше “Схеми” повідомляли, що протягом двох останніх років новообраний президент Володимир Зеленський 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після його переїзду в Ізраїль влітку 2018-го, ще двічі злітав до Тель-Авіва.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE