Politerno > Україна і світ > У Зеленського пояснили, як проходитимуть вибори Ради після провалу законопроекту

У Зеленського пояснили, як проходитимуть вибори Ради після провалу законопроекту

  • 22 Травня, 2019
  • 3209 Переглядів
  • Comments Off

Позачергові вибори до Верховної Ради пройдуть за старим законодавством, тобто за змішаною виборчою системою.

Про це заступник голови адміністрації президента Руслан Рябошапка сказав журналістам в кулуарах парламенту в середу, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Позачергові вибори очевидно будуть проходити за тим законом, який є сьогодні чинним: половина парламенту обиратиметься за партійними списками, а інша половина – за мажоритарною системою”, – розповів Рябошапка.

Відповідаючи на питання, чи є ще варіанти змінити закон про парламентські вибори, представник АП сказав: “Якщо сьогодні до кінця дня візьмуть законопроект (про внесення змін до закону про вибори), тоді варіанти є”.

За його словами, указ президента про розпуск парламенту і дострокові вибори вже підписаний, але ще питання в тому, коли він буде оприлюднений.

Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар’єру до 3%.

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що народні депутатипровалили домовленості з Володимиром Зеленським

Внесення на розгляд парламенту президентського законопроекту підтримала фракція “Батьківщини”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE